X

Controvèrsia per les targetes revolving: les entitats bancàries han arribat a cobrar TAEs pròximes al 30%

El Tribunal Suprem va posar un límit fa unes setmanes a la denominada "pràctica de la usura"

21/03/2023

Redacció

Les entitats han arribat a cobrar TAEs que s’han acostat al 30 %, quantitats considerades abusives per les associacions de consumidors. Juan Sastre, advocat d’usuaris revolving, es passa hores i hores analitzant els contractes de les anomenades “targetes revolving”. Ha defensat una vuitantena d’afectats, entre els quals una dona que va arribar a acumular 13 targetes de crèdit fàcil lligades al consum. De fet, els interessos i el deute que va arribar a acumular foren tant grossos que va haver de vendre casa seva.

No obstant, fa unes setmanes el Tribunal Suprem va posar un límit a la denominada “pràctica de la usura”. Les defenses dels afectats per les targetes revolving consideren que la sentència del Suprem dona aire a les entitats financeres, després de 3 anys de litigis en què els consumidors solien guanyar.

L’allau judicial ha obligat Bankinter a fer públic que, en dos anys, ha rebut 22.000 reclamacions per valor de 150 milions d’euros. Les entitats s’han defensat recordant la importància de saber el que firma la gent.

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris