societat

Conveni per salvar les tortugues marines afectades per la ‘pesca fantasma’

Des de fa poc més de 2 anys, la fundació Save the Med treballa en la protecció de la mar Mediterrània

Conveni+per+salvar+les+tortugues+marines+afectades+per+la+%26%238216%3Bpesca+fantasma%27

Salvar les tortugues marines i lluitar contra l’anomenada pesca fantasma és l’objectiu del conveni que han signat avui matí la fundació Save the Med amb Ports de Balears, l’Autoritat Portuària i la Federació de Confraries de Pescadors de les Illes. La intenció és treure de la mar les xarxes que s’empren en l’anomenada pesca fantasma i establir un protocol per difondre com han d’actuar les tripulacions quan un vaixell es troba amb una tortuga atrapada en aquestes xarxes, que estan a la deriva. D’aquesta manera, podran salvar-les i dur-les a un centre de recuperació d’espècies marines.

Des de fa poc més de 2 anys, la fundació Save the Med treballa en la protecció de la mar Mediterrània, posant especial incidència en la costa de les Balears. Enguany desenvolupen el projecte Med Gost Fad que lluita contra la pesca fantasma, una pràctica que es du a terme als països del nord de l’Àfrica i que afecta especialment les tortuges. Les xarxes, a la deriva enmig de la mar, acaben arribant a les nostres costes.  Amb un antic vaixell de pesca noruec, aquest estiu desenvolupen la seva feina a l’entorn del Parc Natural de Cabrera en la recerca de xarxes fantasma.

A part de les expedicions mediambientals, també duen a terme una tasca de conscienciació adreçada especialment a la comunitat escolar.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un pelicà jove viu des de dissabte a l’albufera des Grau

És la primera vegada que un exemplar d'aquesta espècie tan estranya en aquestes latituds, passa uns dies pescant a Menorca

L’Ajuntament de Ciutadella pagarà prop de 600.000 euros al Club Voleibol Ciutadella

El consistori haurà d'abonar els 60.000 euros anuals compromesos pel govern del PP i que l'administració va deixar de pagar...

Menorca actua als trams més inaccessibles del Camí de Cavalls per evitar-ne la degradació

S'han empedrat 53 metres entre la finca pública d'Alforí de Dalt i la platja d'Es Alocs

Greenpeace denuncia Ecoembes l’empresa que gestiona el reciclatge d’envasos a tot l’Estat

L'informe de l'ONG treu a la llum un abocador de plàstics i vidres de Felanitx, com a exemple de mala...