mallorca

Convocades vagues indefinides de neteja que afecten 25 municipis de Mallorca

El motiu és el bloqueig del conveni col·lectiu que s'estava negociant


Ara mateix hi ha convocades, a Mallorca, 4 vagues indefinides de neteja i recollida de residus per aquesta setmana, que afecten 25 municipis i 90 treballadors. Les dues primeres estan anunciades per dijous a la mancomunitat del Raiguer i a Son Servera, a partir de les deu del vespre. Divendres que ve s’iniciarà a Sant Llorenç, i dissabte a la mancomunitat del Pla.

La vaga convocada al Raiguer afecta 8 municipis de la Mancomunitat; tots manco Inca i Marratxí. Els sindicats UGT i CCOO l’acaben d’anunciar després que, en la reunió celebrada al TAMIB, no s’ha arribat a cap acord. El motiu és el bloqueig del conveni col·lectiu de l’empresa que es negociava, atesa la nova licitació del servei. Denuncien que en els nous plecs de condicions només es preveu una pujada salarial del 4 per cent en 8 anys. Demanen l’equiparació dels sous base a tots els municipis i un conveni d’àmbit autonòmic .

La Mancomunitat, per la seva banda, considera que tant els municipis com l’empresa han complit amb els punts acordats i argumenta que no poden realitzar determinades modificacions quan la setmana que ve ja sortirà la nova licitació. Els batles afectats del Raiguer es reuneixen avui migdia per analitzar la situació i prendre’n mesures conjuntes.

La vaga de neteja indefinida convocada a la Mancomunitat del Pla, afecta els 14 municipis que la componen.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més d’un centenar de veïnats protesta a Son Bonet

La plataforma ha avisat que durant les properes setmanes continuaran amb les accions per reivindicar que aquell espai continuï sent...

Cinquena escultura que apareix pintada aquest mes a Palma

L'estàtua del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques ha aparegut amb una mascareta de color negre pintada

El Govern confia que es mantenguin el màxim de llocs de feina en la venda Majòrica

Els treballadors podran presentar al·legacions a l'informe de l'administrador concursal

Salut preveu vacunar 120.000 persones a la setmana

Aquest cap de setmana es començaran a vacunar els primers 1.500 docents a Mallorca