X

‘Corrige los nombres’, una invitació de Fruela Fernández a revisitar la paraula

L'escriptor asturià, establert a Sant Joan, ha trobat en els paisatges del Pla de Mallorca un motiu d'inspiració

23/11/2023

‘Corrige los nombres’, una invitació de Fruela Fernández a revisitar la paraula

Tornar a l’essència de la poesia, també de la paraula. Aquest és el propòsit de Fruela Fernández a Corrige los nombres, el seu darrer poemari. L’escriptor asturià, establert a Sant Joan, ha trobat en els paisatges del Pla de Mallorca un motiu d’inspiració; i en els autors clàssics, el mirall on projectar-se ell mateix.

“Si nada significa,/ corrige los nombres./ Y después calla, calla y deja que hable/ lo que amas por ti”. Són els versos del darrer poemari de Fruela Fernández. Corrige los nombres és un intent de revisitar la paraula.

“Molt sovint trobam que les paraules més importants de la nostra vida ja no signifiquen allò que haurien de significar. I crec que la poesia en el fons és una invitació a recuperar el sentit vertader de les paraules”, explica l’autor.

En el darrer poemari de Fruela Fernández la natura hi té un paper important. “Ha estat un exercici molt important. Molt necessari per a mi, per descobrir el paisatge, passar més temps amb menys gent o fins i tot sol i obrir-se a allò que ens comunica el paisatge”. “Me río del acebuche y él de mí” (…) “La montaña llamada Randa aguanta el cielo”. 

L’autor ha dialogat amb els clàssics grecs, com Hesíode i els seus poemes d’El treball i els dies. El llibre “parla poèticament de les feines de fora vila, amb llenguatge modern. Va ser un poema que em va ajudar molt a replantejar o a plantejar el meu procés de viure a fora vila”, diu Fruela Ferández.

Amb Corrige los nombres, Fruela Fernández torna a l’essència de la poesia. “La poesia és descoberta. És sempre tornar a mirar el món, tornar a mirar el món amb ulls diferents, amb ulls nous. “La poesia és una manera de reivindicar l’atenció a coses més essencials. Qualom de comú a moltes d’arts i que reivindica la puresa, l’atenció, la descoberta, en el fons”.

23/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT