societat

Corsica Ferries desembarca 250 passatgers des de Toló en la seva primera escala a Son Blanc

La connexió s'ha inaugurat amb tres mesos de retard per l'estat d'alarma

Corsica+Ferries+desembarca+250+passatgers+des+de+Tol%C3%B3+en+la+seva+primera+escala+a+Son+Blanc

Primera arribada del vaixell de Corsica Ferries al port de Son Blanc, provinent de la ciutat francesa de Toló. Ciutadella disposa, així, d’una connexió marítima amb el centre d’Europa, específicament amb les illes d’Hera i les regions de Còrsega i Sardenya.

L’entrada del buc es produïa aquest diumenge pocs minuts abans de les set del matí, provinent del port francès de Toló. La connexió s’ha inaugurat amb tres mesos de retard, després que el trànsit marítim s’hagués de suspendre amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma. En aquest primer viatge, hi han desembarcat 250 passatgers, francesos, italians i alemanys, 90 vehicles i dues motocicletes. El vaixell, el “Mega Express II” de 173 metres d’eslora, té capacitat per a 2.000 passatgers i viatja a una velocitat de 28 nusos.

Un cop a bord, els representants del Govern, el Consell de Menorca i l’Ajuntament de Ciutadella han intercanviat obsequis amb el capità del vaixell que, des d’avui, cobrirà la nova línia amb França.

La d’aquest diumenge és la primera de les 16 escales programades per a la present temporada. La sortida de l’embarcació des de Toló està prevista per a les set del capvespre de dissabte, amb arribada a Son Blanc a les sis del matí, per finalitzar el trajecte a Alcúdia a les vuit i mitja del matí. En el cas dels trajectes en direcció a Toló, la previsió és sortir a les sis i mitja del matí i arribar al port francès a les vuit del vespre, amb escala intermèdia a Alcúdia.

Després de 15 anys sense connexió marítima entre les Illes i França, la naviliera va decidir el 2018 enllaçar els seus vaixells amb Alcúdia, i l’any passat va fer el mateix amb el port de Maó.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Lluïsa Vanrell 09/07/2020

  Soy uno de los pasajeros que estuvo a bordo del Corsica Ferries que llegó el pasado domingo 5 de julio. Aprovecho la noticia para informar sobre la falta de organización durante el desembarco en Mallorca, porque, aunque espero que no sea así, podría haber generado otro rebrote de Coronavirus.

  Para empezar, la mañana del 5 de julio nos hicieron pasar a todos los pasajeros a la vez por la recepción para tomar la temperatura y presentar un formulario que nos habían hecho imprimir (con datos personales, nº camarote, países que habíamos visitado en los últimos 14 días, si habíamos tenido síntomas de Covid-19, etc.), además, debíamos dejar el camarote vacío. Se formó una cola larguísima en la que no se controlaba ni el uso de mascarilla ni la distancia mínima (que tampoco estaba señalada en el suelo). Después de esperar bastante rato nos apuntaron la temperatura en el formulario a boli, sin ni siquiera leer las respuestas referentes al Covid. Cada pasajero se quedó su formulario, la compañía no se quedó ninguna copia de los formularios.

  Como no podíamos volver al camarote todos los pasajeros tuvimos que esperar en los pasillos, las escaleras y los rellanos con el equipaje durante una hora y media. Tengo imágenes que muestran el caos, familias con niños, bebés, muchos perros, gente mayor cansada de esperar de pié, y sobre todo la falta de espacio, ya no sólo la distancia mínima de seguridad, casi no teníamos ni el espacio vital… seguí viendo gente que no llevaba mascarilla, y así 1’30h., al final, bajamos todos en masa a los garajes. Ya en tierra, desde el vehículo, enseñamos la temperatura que nos habían marcado a boli unas 2 horas antes y salimos.

  En fin, hubiera bastado una sola persona con el Covid para contagiar a todos los pasajeros porque estuvimos en un espacio cerrado, con aire acondicionado, codo con codo, y gente que no llevaba la mascarilla… y mucho trajín de un lado a otro porque las instrucciones no eran claras y la gente no sabía dónde debía ir o donde esperar.

  Espero que para futuras travesías hayan mejorado los protocolos porque la mayoría, como es de esperar, son turistas y no harán una cuarentena preventiva.

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.