política

Cort admet que els tècnics varen donar el vistiplau a la polèmica campanya antiracista

Des de l'Ajuntament de Palma asseguraven dimecres que no l'havien supervisat

Foto: Twitter


La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha admès aquest dijous que els tècnics municipals sí que varen supervisar la polèmica imatge de la campanya ‘Esborrem el racisme del llenguatge’ i van donar el vistiplau. La imatge en qüestió, signada pel consistori i el Grup Espiral, proposava substituir l’expressió “pagar en doblers negres” per “pagar amb doblers B”.

El missatge ha rebut nombroses crítiques i l’Ajuntament ha lamentat la seva difusió. Des de Cort explicaren aquest dimecres que no donen suport a l’expressió i que no es tracta d’una campanya institucional, sinó d’una entitat que va obtenir una subvenció per dur-la a terme. També varen anunciar que s’iniciarà un procediment de devolució de la subvenció perquè el contingut no és el que pertoca i que s’ha sol·licitat a l’entitat que retiri la imatge. A més, varen aclarir que no es qüestiona l’objectiu de la campanya però sí el contingut d’una de les imatges.

L’Ajuntament va assegurar en el comunicat que la campanya no havia seguit el protocol pertinent, amb prèvia supervisió. Aquest dijous, però, la regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha admès que els tècnics del seu departament varen supervisar la polèmica imatge i varen donar el vistiplau. Amb tot, l’entitat ja l’ha retirat i continua amb la campanya que inclou altres exemples per eliminar l’ús del racisme en el llenguatge.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La JEC sanciona Pedro Sánchez amb 500 euros, i Celaá amb 2.200

L'organisme arbitral considera que van vulnerar els principis de neutralitat dels poders públics

El Parlament decideix dimarts sobre la compareixença de Javier de Juan

PP i VOX parlen també de judicialitzar la qüestió de la presumpta xarxa d'abusos a menors tutelats