X

Cort atura (de moment) el desnonament d’una família amb tres menors a Palma

L'Ajuntament de Palma ha negociat amb el banc BMN, propietari de l'immoble, una pròrroga de tres mesos

20/10/2017

Cort atura (de moment) el desnonament d’una família amb tres menors a Palma

Imatge d'arxiu. /EFE

L’Ajuntament de Palma ha aturat aquest divendres el desnonament d’una família amb tres menors, hores després de quedar al carrer. L’oficina municipal Antidesnonaments ha aconseguit que aquesta família pugui quedar a l’habitatge fins al pròxim 31 de gener, després de negociar amb BMN, entitat propietària del pis que ocupaven els afectats.

La família desnonada ocupava, des de feia tres anys, un pis del carrer de Reina Constança número 10 que estava buit fa més de cinc anys. Ni la mare ni el pare, de 20 i 23 anys, tenen feina, i viuen de prestacions socials.

Segons ha explicat a IB3 Ràdio la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Àngela Pons, havien fet totes les passes perquè la seva situació econòmica i social evitàs un desnonament. De fet, havien sol·licitat pagar un lloguer social -de 100/150 euros com a màxim.

Però avui, sense cap advertiment previ, en tornar de deixar els dos fills grans -de quatre i dos anys- a escola, la dona ha trobat la policia i personal judicial que l’han obligada a sortir de l’immoble. La PAH ha fet gestions amb Cort per cercar una solució.

De moment, s’ha aconseguit una pròrroga de tres mesos al mateix pis, temps durant el qual l’Ajuntament els ajudarà a cercar una altra opció definitiva.

Dilluns, l’oficina Antidesnonaments i Serveis socials es reuniran amb la família afectada per començar a estudiar quines opcions tenen en la recerac d’un habitatges definitiu.

Segons la PAH, el Col·legi d’Advocats està estudiant tot el procés per saber si l’advocat d’ofici que tenia la família ha comès un error perquè no ha avisat abans del desnonament d’avui, o si ja no duia el cas.

20/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris