mallorca

Cort, Consell i Govern signen un conveni per atorgar 11,5 milions d’euros en ajudes a empreses i autònoms

Està previst que dimecres 16 ja es puguin sol·licitar els ajuts


El Govern, el Consell de Mallorca i l’ajuntament de Palma han signat un conveni per repartir un paquet d’ajudes d’11,5 milions d’euros. L’executiu autonòmic i el Consell de Mallorca aporten 3,8 milions d’euros i l’ajuntament de Palma 4,2 milions amb l’objectiu de contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia. Se’n podran beneficiar fins a 3.900 empreses i autònoms. Cada un d’ells podrà rebre fins a 2.000 euros amb un màxim de 2 empreses per titular.

Els 11,5 milions d’euros es dividiran en fins a cinc convocatòries diferents. La primera serà de 7,8 milions d’euros i es destinarà als sectors econòmics afectats per la crisi de la COVID-19 i la gestionarà de forma directa el Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme. ‘Està previst que, dimarts dia 15 les bases es publiquin al Butlletí Oficial de les Illes Balears i que l’endemà, el dimecres dia 16 es puguin començar a demanar els ajuts. I esperam que en qüestió de 15 dies o tres setmanes es realitzin els primers pagaments‘, ha explicat la Presidenta del Consell, Catalina Claera. La sol·licitud és farà totalment en línia des de la plataforma www.ajutsmallorca.com

Qui s’en pot beneficiar?

Es concediran ajudes directes a persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma que tenguin  manco de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d’euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït en un 20% durant el 2020. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, podran sol·licitar l’ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors.

Aquestes ajudes són compatibles amb qualsevol altra subvenció i podran demanar-les els següents sectors: comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals.
El de Palma serà un dels 22 ajuntaments de Mallorca als quals el Consell gestionarà a través de www.ajutsmallorca.com les ajudes provinents del fons mixt de Consell, Govern i ajuntaments. Altres 28 ajuntaments convoquen i tramiten les ajudes directament.

L’Ajuntament de Palma gestionarà 4,2 milions d’euros

Les altres 4 convocatòries les gestionarà l’Ajuntament de Palma. Els 2,6 milions d’eurs en ajuts econòmics es destinaran als comerços, autònoms i sector de la restauració, que gestionarà PalmaActiva. Cultura compatrà amb el suport de 600.000 euros; Participació amb 210.000 euros i el sector del taxi amb 840.000.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tres ferits lleus en un accident a Son Rapinya

Els veïnats denuncien les contínues carreres que hi ha a les nits, i que avui haurien ocasionat el sinistre

Cinc persones ferides en un accident greu a la carretera de Felanitx

Una dona de 22 anys ha sofert un traumatisme toràcic i un trauma abdominal i els altres ferits han patit...

El fotògraf Pau Font publica un llibre on retrata els dimonis de les diferents colles de les Illes

Un treball d'arxiu per conèixer els personatges de l'infern protagonistes dels correfocs

Bel Busquets es presenta a les primàries de Més al Consell de Mallorca

Argumenta que la seva experiència i compromís la converteixen en "la millor candidata" per a la formació ecosobiranista