política

Cort descarta construir una rampa entre la Rambla i la Plaça Major

Perllongarà el recorregut de l'ascensor quan recuperi la gestió de l'aparcament, l'octubre de 2019

Cort+descarta+construir+una+rampa+entre+la+Rambla+i+la+Pla%C3%A7a+Major

El gener de 2018, l’Ajuntament de Palma feia públic que estudiava construir un accés entre la plaça Major i la Rambla per a persones amb mobilitat reduïda. Plantejava dos projectes: una rampa mecànica a la costa d’en Sintes i una d’obra a la Costa del Teatre.

Uns mesos després, la regidoria d’Infraestructures descarta les dues opcions. L’execució i el manteniment de les rampes hauria estat massa car, de més de mig milió d’euros. A més, les infraestructures plantejaven problemes patrimonials. ARCA i altres entitats s’hi oposaven frontalment.

L’octubre de 2019, la concessió de l’aparcament de la plaça Major, ara gestionat per una empresa privada, revertirà a l’Ajuntament. La Societat municipal d’aparcaments i projectes, SMAP, aprofitaria que n’assumeix l’explotació per eliminar una de les escales mecàniques de la plaça i, en el seu lloc, es perllongaria l’ascensor ja existent de manera que connectés directament la planta baixa de l’aparcament amb la plaça Major. S’accediria a ell a través d’un recorregut per a vianants des de la Rambla, més segur que l’actual i que complís els requisits d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament ja ha recuperat enguany la gestió del pàrquing del Comtat del Rosselló. Ha fet obres de millora i ha ofert descomptes dels abonaments per als residents. Quan en recuperi la de la plaça Major, a finals de 2019, es farà amb condicions similars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Pren possessió el senador menorquí del PP Cristóbal Marqués

Marqués substitueix Jordi López, que va renunciar per motius personals i professionals

El projecte del tren de Llevant serà revisat i actualitzat

Imprescindible completar la tramitació de la connexió des de l'estació de Manacor fins a l'inici de la via a Artà

Enguany hauran de presentar l’informe d’avaluació 5.000 edificis de Palma, el doble que el 2019

S'avaluaran l'estat de conservació, l'accessibilitat i l'eficiència energètica de tots els edificis construïts entre el 1900 i el 1910, i...

El Govern creu que el més eficient és fer PCR en origen

Francina Armengol no hi renuncia i treballa perquè l'Estat possibiliti les proves pels passatgers nacionals