política

Cort descarta construir una rampa entre la Rambla i la Plaça Major

Perllongarà el recorregut de l'ascensor quan recuperi la gestió de l'aparcament, l'octubre de 2019

Cort+descarta+construir+una+rampa+entre+la+Rambla+i+la+Pla%C3%A7a+Major

El gener de 2018, l’Ajuntament de Palma feia públic que estudiava construir un accés entre la plaça Major i la Rambla per a persones amb mobilitat reduïda. Plantejava dos projectes: una rampa mecànica a la costa d’en Sintes i una d’obra a la Costa del Teatre.

Uns mesos després, la regidoria d’Infraestructures descarta les dues opcions. L’execució i el manteniment de les rampes hauria estat massa car, de més de mig milió d’euros. A més, les infraestructures plantejaven problemes patrimonials. ARCA i altres entitats s’hi oposaven frontalment.

L’octubre de 2019, la concessió de l’aparcament de la plaça Major, ara gestionat per una empresa privada, revertirà a l’Ajuntament. La Societat municipal d’aparcaments i projectes, SMAP, aprofitaria que n’assumeix l’explotació per eliminar una de les escales mecàniques de la plaça i, en el seu lloc, es perllongaria l’ascensor ja existent de manera que connectés directament la planta baixa de l’aparcament amb la plaça Major. S’accediria a ell a través d’un recorregut per a vianants des de la Rambla, més segur que l’actual i que complís els requisits d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament ja ha recuperat enguany la gestió del pàrquing del Comtat del Rosselló. Ha fet obres de millora i ha ofert descomptes dels abonaments per als residents. Quan en recuperi la de la plaça Major, a finals de 2019, es farà amb condicions similars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Company qualifica les ajudes econòmiques anunciades per Armengol de ‘decorat’

El líder dels populars considera que el Govern autonòmic té la capacitat de destinar més pressupost per ajudar els sectors...

El PP demana més vacunes al govern central

Segons el president dels populars, Biel Company, les Illes són la comunitat que en rep manco dosis

Calvià aprova un pressupost de 98 milions d’euros per a l’any 2021

Un dels projectes destacats per aquest any és una promoció de 99 habitatges públics que es farà a Santa Ponça

El Govern assegura que les Illes encara tenen capacitat d’ampliació de llits d’UCI

Aquest dijous s'han reunit amb els màxims responsables dels hospitals públics de les Balears