política

Cort descarta construir una rampa entre la Rambla i la Plaça Major

Perllongarà el recorregut de l'ascensor quan recuperi la gestió de l'aparcament, l'octubre de 2019

Cort+descarta+construir+una+rampa+entre+la+Rambla+i+la+Pla%C3%A7a+Major

El gener de 2018, l’Ajuntament de Palma feia públic que estudiava construir un accés entre la plaça Major i la Rambla per a persones amb mobilitat reduïda. Plantejava dos projectes: una rampa mecànica a la costa d’en Sintes i una d’obra a la Costa del Teatre.

Uns mesos després, la regidoria d’Infraestructures descarta les dues opcions. L’execució i el manteniment de les rampes hauria estat massa car, de més de mig milió d’euros. A més, les infraestructures plantejaven problemes patrimonials. ARCA i altres entitats s’hi oposaven frontalment.

L’octubre de 2019, la concessió de l’aparcament de la plaça Major, ara gestionat per una empresa privada, revertirà a l’Ajuntament. La Societat municipal d’aparcaments i projectes, SMAP, aprofitaria que n’assumeix l’explotació per eliminar una de les escales mecàniques de la plaça i, en el seu lloc, es perllongaria l’ascensor ja existent de manera que connectés directament la planta baixa de l’aparcament amb la plaça Major. S’accediria a ell a través d’un recorregut per a vianants des de la Rambla, més segur que l’actual i que complís els requisits d’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda.

L’Ajuntament ja ha recuperat enguany la gestió del pàrquing del Comtat del Rosselló. Ha fet obres de millora i ha ofert descomptes dels abonaments per als residents. Quan en recuperi la de la plaça Major, a finals de 2019, es farà amb condicions similars.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Tota la informació sobre les eleccions generals

Tots els debats, les entrevistes amb tots els caps de llista al Senat i al Congrés, i els blocs electorals

El Constitucional admet a tràmit la llei balear de policies locals interins

El decret autonòmic podria vulnerar la llei nacional que determina que només poden exercir l'autoritat qui es tregui unes oposicions

Els antiautopistes lliuraran al Consell de Mallorca 4.000 firmes contra la via Llucmajor-Campos

Personalitats de la cultura i la societat civil han llegit un manifest

L’Ajuntament d’Eivissa “lamenta” que el Consell rebutgi aprovar-ne el PGOU

La institució insular sol·licita un nou informe de la Direcció General de Recursos Hídrics per a completar la tramitació