X

Modificat el pla general per fer un centre cultural i habitatges a l’antiga presó

Cort ha previst una gran zona verda i la reforma conservarà l'arquitectura peculiar del centre penitenciari

08/06/2021

Modificat el pla general per fer un centre cultural i habitatges a l’antiga presó

Els habitatges socials estaran més enfora de la via de cintura del que estava previst en un principi.

Sense encara un termini d’execució fixat, la modificació del pla general de l’antiga presó de Palma és, diu l’Ajuntament, la primer passa per donar una nova vida a un espai abandonat des de fa anys, quan el 1999 es posà en marxa l’actual centre penitenciari.

El nou planejament significa la primera passa per la construcció d’un centre d’innovació cultural i de creació, que inclourà una residència per a artistes i estudiants; una zona verda i una centenar d’habitatges. Aquesta promoció serà de protecció oficial i, als baixos, podrà acollir  una escoleta municipal.

“Els habitatges s’ubicaran més enfora de la via de cintura del que estava previst en un principi. I, per tant, la qualitat d’aquests habitatges públics i socials serà major”, ha informat Neus Truyol, regidora de Model de Ciutat de Palma.

A diferència de la planificació fins ara vigent, que preveia l’esbucament dels edificis, el nou pla assegura la conservació de l’arquitectura pròpia de l’antiga presó, amb unes característiques peculiars de l’època que el centre penitenciari va ser construït.

Ara queda per veure, encara, què passarà amb les persones sense sostre que avui dia viuen als antics habitatges dels funcionaris de presons.

08/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris