societat

Cort ordena retirar el mural de la façana de l’Hotel Armadans a Palma

La Comissió de Centre Històric del consistori ha rebutjat fins en dues ocasions que es pugui legalitzar el manteniment d'aquestes pintures


L’Ajuntament de Palma ha denegat la llicència de legalització de les pintures realitzades a la façana de l’Hotel Armadans i ha ordenat la seva retirada, tot i la insistència de la propietat de mantenir el mural.

La Comissió de Centre Històric del consistori ha rebutjat fins en dues ocasions que es pugui legalitzar el manteniment d’aquestes pintures a la façana de l’edifici, d’acord a criteris “estrictament” tècnics de protecció de patrimoni i impacte visual al barri, ha informat el àrea municipal de Model de Ciutat en una nota.

Aquest establiment hoteler del carrer Marquès de la Sènia, té dues llicències d’obres sol·licitades. La primera, concedida des de 2015, encara s’està executant i no impedeix realitzar l’activitat de l’hotel. Posteriorment, els propietaris van demanar una nova llicència per fer més obres que es van tramitar, si bé aquesta obra té ordre de suspensió atès que està condicionada a la retirada de les pintures de la façana.

Cort ha assenyalat que, com la propietat insisteix a incomplir l’ordre municipal de retirada, no podrà obtenir la llicència per a les obres sol·licitades a la piscina i altres zones de l’establiment hoteler. El departament d’Obres elevarà a Consell de Gerència d’Urbanisme (CGU) la denegació de la legalització de la intervenció a la façana de l’hotel a la propera sessió, prevista pel 6 de juliol. A més, es procedirà a la denegació de la llicència d’obres pendent donat al fet que està condicionada a la retirada de les pintures.

L’expedient de disciplina urbanística seguirà el seu tràmit sancionador i ordenarà la retirada de les pintures en un termini màxim de 30 dies. Si transcorregut aquest termini no s’ha fet, s’imposaran multes per uns 15.000 euros mensuals amb un màxim de 12.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una verema diferent a Pollença que a Puigpunyent

Els vins de muntanya tenen un caràcter diferent als de zones més planes

Palma celebra aquest dissabte la 47ena marxa ‘Des Güell a Lluc a peu’

Una sortida que serà a partir de les 22:45h de manera esglaonada

Recollits 245 quilos de residus en només dues hores a S’Albufereta

Jornades de neteja a Mallorca i Formentera amb motiu del World CleanUp Day

Èxit de convocatòria de la quarta edició de la fira gastronòmica Arrels a Maó

Els 15 expositors de productes locals estàn gaudint aquest cap de setmana de la nova ubicació a l'aire lliure