X

Cort permetrà que els restauradors ocupin places d’aparcament per ampliar les terrasses

Segons l'Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Mallorca aquesta mesura és insuficient ja que no facilita la tornada a l'activitat de tots els negocis

07/05/2020

Cort permetrà que els restauradors ocupin places d’aparcament per ampliar les terrasses

L’Ajuntament de Palma permetrà que les terrasses ampliïn el seu espai a la via pública ocupant les places d’aparcament situades davant del bar o restaurant. L’objectiu de la mesura és mantenir els llocs de feina. El batle de Palma, José Hila, ha especificat que podran sol·licitar l’ampliació de terrasses tots aquells establiments que tenguin places d’aparcament davant la seva façana.

Les peticions es podran fer una vegada s’aprovi la norma via decret i els establiments tendran resposta en un màxim de 48 hores, segons l’Ajuntament. Hi haurà limitació d’espai, probablement de 3 o 4 places d’aparcament davant la façana del local i, en qualsevol cas, no es pagarà cap taxa d’ocupació de la via pública.

El govern municipal calcula que 1.000 dels 3.000 establiments de restauració de Palma es beneficiaran de la nova mesura. Els bars i restaurants que no tenguin places d’aparcament davant, com els carrers de vianants, no tendran l’opció d’ampliar. Les terrasses podran estar obertes des de les 8 del matí fins a les 23.00h per assegurar, diuen, el descans dels veïnats que es mostren satisfets amb l’obertura i ampliació de terrasses.

Per altra banda, l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Mallorca diu que estan indignats amb aquestes mesures perquè s’han presentat sense consensuar-les amb el sector. La patronal defensa que no faciliten la tornada a l’activitat i que molts de negocis no podran obrir. A més, diuen que no donen cap solució a negocis que estan a zones de vianants.

07/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris