societat

Cort redueix l’espai per a les terrasses del barri de Sa Gerreria

L'excés d'ocupació de taules i cadires ha derivat en queixes pel soroll durant les nits i problemes de convivència 


L’Ajuntament de Palma reduirà de 59,3 a 45 metres quadrats l’espai permès d’ocupació de terrasses de bars i cafeteries de les places del Mercadal, de la Quartera i del carrer Pes del Formatge, al barri de Sa Gerreria, per reduir la contaminació acústica a la nit, que provoca molèsties als veïns.

Cort ha aprovat aquest divendres el pla de regulació específic per a les terrasses de la zona, una mesura que implica limitar l’espai d’ocupació total del 7,75% al 5,88%, segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo.

L’arribada de l’estiu i la flexibilització de les restriccions després de la crisi sanitària han provocat un excés d’ocupació de terrasses que ha derivat en queixes pel soroll i problemes de convivència, malgrat que es tracta d’una zona de protecció acústica i els establiments han de tancar a les 23.00 hores.

Alberto Jarabo ha explicat que es tracta d’una zona on, sobretot en horari nocturn, es confronten els interessos del sector privat i el descans dels veïns. Amb aquesta nova regulació, el consistori pretén desconcentrar la quantitat de taules i cadires de bars i restaurants en un mateix punt i que aquests establiments es reparteixin l’espai permès d’ocupació.

A més, si s’obren nous bars a les places del Mercadal, de la Quartera i del carrer Pes del Formatge, no se’ls concedirà més espai d’ocupació, sinó que els establiments existents s’hauran de repartir l’espai disponible fixat en 45 metres quadrats en tot el seu conjunt.

També ha defensat que les regulacions que l’Ajuntament aplica a zones de protecció acústica són, en general, mesures “adequades que funcionen raonablement bé”, encara que ha reconegut que caldrà aplicar plans específics a zones com el carrer Fàbrica o Drassanes. Jarabo ha comentat que en el cas concret de carrer Fàbrica, hi ha una regulació específica que “no funciona perquè hi ha incompliments, per la qual cosa no descarta aplicar més restriccions.

Quant a les queixes veïnals per excés de soroll al carrer Fàbrica, Jarabo ha comentat que en aquesta via hi ha una regulació específica que no funciona perquè hi ha incompliments, per la qual cosa no descarta aplicar més restriccions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una nina de 9 anys resulta ferida greu per arma de foc a Llucmajor

El succeït ha estat accidental, i la menor roman ingressada a l'Àrea de Pediatria de Son Espases

Primera jornada de vacunació sense cita prèvia als centres de salut de Menorca: 114 dosis administrades

Entre les persones que han rebut la vacuna, a més d'alguns residents, la majoria eren treballadors desplaçats a l'illa

Es redueix a 70 la velocitat permesa a la MA13 d’entrada a sa Pobla

Sevillano ha presentat també un nou projecte d'un carril per a vianants i bicicletes entre sa Pobla i Crestatx

“Feim feina cada dia, i a Mallorca no tenim família. Gràcies a Hadas, el nin està a un lloc segur durant unes hores”

Tècnics i voluntaris d'aquesta entitat atenen 60 al·lots al seu local de Palma. Hi juguen i estudien, i també hi...