X

Costes paralitza les obres del passeig marítim de Cala Ratjada i multarà l’Ajuntament de Capdepera

El GOB va denunciar fa dues setmanes la intervenció del consistori gabellí, ja que asseguraven que incomplia la llei de Costes

26/06/2020

Costes paralitza les obres del passeig marítim de Cala Ratjada i multarà l’Ajuntament de Capdepera

Part del passeig de Cala Ratjada que ha estat intervingut (GOB)

La Demarcació de Costes expedientarà i multarà l’Ajuntament de Capdepera per les obres al passeig marítim de Cala Ratjada, arran del temporal Glòria. Unes obres que el GOB va denunciar ara fa dues setmanes, ja que asseguraven que el consistori gabellí no només estava reconstruint la part  malmesa per la tempesta, sinó que amb l’excusa de les obres d’emergència, estava fent la reconstrucció de la murada de tot el passeig en el tram de l’Avinguda Amèrica. Els ecologistes van explicar que es tracta d’una actuació que incompleix la llei de Costes, ja que pertany a una zona de domini públic marítim terrestre i avui Costes els ha donat la raó.

Les obres al passeig varen començar el passat mes de març i comptaven amb una autorització del Ministeri per a la Transició Ecològica. La intervenció impulsada per l’Ajuntament de Capdepera va des del carrer Castellet fins a la platja de Son Moll. Una part d’aquest passeig està situat a la zona de competència de Ports de les Illes Balears i una altra part (entre la platja de Na Ferradura i la platja de Son Moll) pertany a la Demarcació de Costes.

Els ecologistes asseguren que a la zona de competència de la Demarcació de Costes del passeig, el temporal “Glòria” no va produir cap desperfecte remarcable i que per tant, “resulta incomprensible” que es puguin autoritzar unes obres d’emergència “per a la reparació d’aquest tros del passeig quan aquest no va ser danyat”.

L’Ajuntament de Capdepera va reconèixer que efectivament s’estava fent una reconstrucció del mur i part del passeig i ho va justificar dient que els danys soferts pel temporal “eren més greus del que semblava a simple vista”.

Segons el GOB, els danys greus que requerien una actuació urgent “no passaven d’afectar una quinzena de metres de longitud del passeig”. Per això els ecologistes asseguren que no es pot incloure dins la categoria de “reparació urgent” ni d'”obres d’emergència” la reparació d’una part del passeig que no representa cap perill per a la seguretat de les persones i els usuaris del passeig.

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT