Tomeu Penya canta per primera vegada amb la seva filla Alexandra
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
L'artista Marijo Ribas exposa al Museu de Porreres imatges i escultures per invocar un decreixement que considera necessari
Les coves i els castells neomedievals són dos elements molt vinculats al creixement econòmic i turístic de Mallorca dels darrers anys del franquisme. L’artista mallorquina Marijo Ribas presenta aquest divendres 9 d’agost al Museu de Porreres l’exposició “Coves i neocastells”. Amb imatges i escultures evidencien l’impacte que han tengut aquests dos fenòmens a l’illa.
Els darrers 4 anys Ribas ha fet una recerca al voltant d’aquest tema. Defineix els castells neomedievals com “una arquitectura falsejada que reivindicava un tipus d’ideologia que exaltava l’heroïcisme de la Corona de Castella i que no tenia res a veure amb l’arquitectura local”. Arquitectura “kitsch” feta als anys 60 i 70, diu, al servei dels “nous colonitzadors”, els turistes.
La intenció de Ribas és visualitzar l‘impacte visual, mediambiental, polític i identitari que ha tengut tant la proliferació d’aquests neocastells com el fet d’explotar de forma turística les coves calcàries. Ha fet estalactites i estalagmites amb colors que simulen la il·luminació falsa dels neons de les coves.
I per arrodonir-ho tot plegat, una màquina de fum emboira la sala on es troben les obres: “Part d’aquesta narrativa turística també passa per vendre fum i per crear tot un imaginari”.
Fent recerca fins i tot ha entrat dins alguns neocastells abandonats, on ha trobat elements que també formen part de la mostra.
Tot plegat ho complementa Ribas amb un audiovisual per invocar un decreixement, diu, necessari. L’exposició “Coves i Neocastells” s’inaugura avui a les 7 al Museu de Porreres.
Ho fa per versionar 'Have you ever seen the rain' del grup Credence Clearwater Revival
La Guàrdia Civil investiga les circumstàncies en les quals va ocórrer la mort violenta de l'home, de 34 anys
Una dona de 55 anys ha estat traslladada al Mateu Orfila
Tot i la versatilitat de la seva formació, només poden fer feina al departament de codificació clínica