X

Crear peces noves reaprofitant roba que no s’utilitza

La Fundació Deixalles promociona un concurs de reaprofitament creatiu de roba per demostrar que les peces poden tenir una segona vida útil

10/11/2023

Crear peces noves reaprofitant roba que no s’utilitza

Carles Escolan

400 quilos de roba, una idea, un patró, una maquina de cosir i molta traça. Són les eines principals de les que disposen els 12 grups participants de la vuitena edició de reciclatge creatiu de roba. El premi, dotat amb 600 euros el primer, 300 euros el segon i una nit per 6 persones en un refugi de muntanya del Consell de Mallorca pel tercer, és l’excusa per a un missatge clar: la roba, encara que rompuda, pot tenir una segona vida.

Concursants de tots els estils i professions on destaca el disseny de moda. N’hi ha que no se n’han perdut cap edició, com n’Esperança que hi participa juntament amb sa mare i creu que “és una experiència que fan perque es diverteixen i que és un moment per recordar”. O bé n’Auba, estudiant de segon de disseny de moda, que passa gust de l’experiència ja que “gaudeix escollint teles i fent peces noves.

La Fundació Deixalles, promotora de la marató de reciclatge creatiu de roba, ja realitza una activitat similar fent bosses de mà però medita utilitzar l’experiència per fer una línia de roba de teixits reutilitzats.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris