societat

Creix el consum de cànnabis i l’ús compulsiu d’internet i el joc en línea

S'han detectat menors que no han acabat l'ESO per l'addicció al cànnabis


Creix el consum problemàtic de cànnabis al país. Amb una mitjana de tres porros al dia, aquesta és la droga il·legal que més consumeixen els espanyols. Pràcticament, la meitat dels homes enquestats n’han fumat alguna vegada en la vida, el doble que les dones. Preocupa el consum d’aquesta droga entre els menors, alguns dels quals no han pogut acabar l’ESO per mor de l’addicció.

També creix el consum de cocaïna, segons l’enquesta EDADES del ministeri de Sanitat, que es basa en 18.000 enquestes entre 2019 i març de 2020. Per contra, s’estabilitzen l’alcohol i el tabac tradicional, encara que puja l’ús de la cigarreta electrònica que pot acabar desenvolupant una dependència del tabac.

Pel que fa a altres addiccions, s’incrementa l’ús compulsiu d’Internet. Més d’1.100.000 persones n’han fet un ús compulsiu, sobretot joves, entre els 15 i els 24 anys. Creixen d’igual manera les apostes de joc, sobretot en línia. Es calcula que un 3% dels usuaris són menors.

El Ministeri de Sanitat prepara ara una segona enquesta per veure com ha afectat la pandèmia al consum de drogues. Calculen que ha baixat en el cas de les substàncies il·legals per mor de les restriccions a ports i aeroports durant la crisi sanitària que han dificultat la seva entrada al país. També pensen que ha caigut el consum d’alcohol sobretot pel tancament de locals de restauració.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Llorenç Huguet és ja el segon Fill Il·lustre de la història de Ferreries

El doctor i exrector de la UIB ha parlat de les noves tecnologies i del futur de la Intel·ligència Artificial

Els positius per covid ja poden gestionar la seva pròpia baixa laboral i els antígens de farmàcia computaran com a oficials

Les baixes es podran tramitar a través del nou web "Autogestió digital de la COVID-19 a les Illes Balears" {rela}Un...

Ferit crític el passatger d’una moto en un accident a la carretera vella d’Inca

El succés ha ocorregut a les 18.20 hores a la carretera vella d'Inca quan un cotxe ha impactat amb una...

La pandèmia i el teletreball han convertit en residents a molts exvisitants habituals de Menorca

Només el municipi des Mercadal ha augmentat el seu padró en 400 persones en els darrers dos anys