X

Creix el consum de cànnabis i l’ús compulsiu d’internet i el joc en línea

S'han detectat menors que no han acabat l'ESO per l'addicció al cànnabis

14/12/2020

Creix el consum de cànnabis i l’ús compulsiu d’internet i el joc en línea

Creix el consum problemàtic de cànnabis al país. Amb una mitjana de tres porros al dia, aquesta és la droga il·legal que més consumeixen els espanyols. Pràcticament, la meitat dels homes enquestats n’han fumat alguna vegada en la vida, el doble que les dones. Preocupa el consum d’aquesta droga entre els menors, alguns dels quals no han pogut acabar l’ESO per mor de l’addicció.

També creix el consum de cocaïna, segons l’enquesta EDADES del ministeri de Sanitat, que es basa en 18.000 enquestes entre 2019 i març de 2020. Per contra, s’estabilitzen l’alcohol i el tabac tradicional, encara que puja l’ús de la cigarreta electrònica que pot acabar desenvolupant una dependència del tabac.

Pel que fa a altres addiccions, s’incrementa l’ús compulsiu d’Internet. Més d’1.100.000 persones n’han fet un ús compulsiu, sobretot joves, entre els 15 i els 24 anys. Creixen d’igual manera les apostes de joc, sobretot en línia. Es calcula que un 3% dels usuaris són menors.

El Ministeri de Sanitat prepara ara una segona enquesta per veure com ha afectat la pandèmia al consum de drogues. Calculen que ha baixat en el cas de les substàncies il·legals per mor de les restriccions a ports i aeroports durant la crisi sanitària que han dificultat la seva entrada al país. També pensen que ha caigut el consum d’alcohol sobretot pel tancament de locals de restauració.

14/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT