economia

Creix la construcció d’habitatges plurifamiliars a Mallorca

Augmenten un 70% aquest 2019 respecte de l'any passat

Creix+la+construcci%C3%B3+d%27habitatges+plurifamiliars+a+Mallorca

La construcció d’habitatges plurifamiliars ha pujat un 38,8% aquest 2019 respecte de l’any passat. Són dades del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca. Aquesta pujada es dona principalment per l’increment de construccions que es fan ara a la part forana. Calvià i Santanyí són els dos municipis on més es construirà aquesta classe d’habitatges.

De gener fins a setembre, el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca ha visat 1946 habitatges nous. Són 544 més que l’any passat i quasi mil més que el 2016. Asseguren que la construcció continua a un bon ritme, principalment als pobles costaners.

A Calvià, des de l’any 2016, les peticions de llicències d’obra major no han aturat de créixer. Enguany, n’han registrades quasi 900. 400 són per a noves construccions.

Santanyí n’és un altre exemple. Enguany, l’Ajuntament ha rebut 160 sol·licituds de llicències d’obra major. 80 són obra nova. Creix a un ritme més moderat, però enguany una novetat és que una d’aquestes llicències comprèn la construcció de 118 pisos per vendre a Cala d’Or. L’altra novetat és que si fa dos anys pràcticament totes les llicències d’obra nova eren per foravila, ara, unes 40, la meitat són per construir dins els nuclis.

Palma continua sent la zona on més es construeix. El Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics ha visat ja enguany 664 habitatges nous i un 85% són pisos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El sector turístic dona la temporada per morta

Els empresaris preveuen que, amb una temporada tan curta, molts negocis no podran sobreviure a l'hivern i hauran de tancar

Negueruela espera que Alemanya faci marxa enrere: “És el que tots esperam, estam treballant en aquest sentit”

El conseller de Turisme assegura que "encara queden mesos d'una temporada atípica" i que el Govern d'Espanya "encara està cercant...

Bars i cafès s’adapten a les noves mesures per a fumadors, i els estancs esperen una caiguda en les vendes

L'oci nocturn haurà de tancar a la una de la matinada, i les residències gariàtriques demanaran proves PCR als nous...

El Regne Unit ja va ‘castigar’ les Balears a finals de juliol

La inclusió de les Balears en la recomanació de no viatjar per part del Govern britànic, i la posterior quarantena,...