economia

Creix la construcció d’habitatges plurifamiliars a Mallorca

Augmenten un 70% aquest 2019 respecte de l'any passat

Creix+la+construcci%C3%B3+d%27habitatges+plurifamiliars+a+Mallorca

La construcció d’habitatges plurifamiliars ha pujat un 38,8% aquest 2019 respecte de l’any passat. Són dades del Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca. Aquesta pujada es dona principalment per l’increment de construccions que es fan ara a la part forana. Calvià i Santanyí són els dos municipis on més es construirà aquesta classe d’habitatges.

De gener fins a setembre, el Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Mallorca ha visat 1946 habitatges nous. Són 544 més que l’any passat i quasi mil més que el 2016. Asseguren que la construcció continua a un bon ritme, principalment als pobles costaners.

A Calvià, des de l’any 2016, les peticions de llicències d’obra major no han aturat de créixer. Enguany, n’han registrades quasi 900. 400 són per a noves construccions.

Santanyí n’és un altre exemple. Enguany, l’Ajuntament ha rebut 160 sol·licituds de llicències d’obra major. 80 són obra nova. Creix a un ritme més moderat, però enguany una novetat és que una d’aquestes llicències comprèn la construcció de 118 pisos per vendre a Cala d’Or. L’altra novetat és que si fa dos anys pràcticament totes les llicències d’obra nova eren per foravila, ara, unes 40, la meitat són per construir dins els nuclis.

Palma continua sent la zona on més es construeix. El Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics ha visat ja enguany 664 habitatges nous i un 85% són pisos.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Com afectaran els canvis fiscals del nou govern a Balears?

L'augment d'imposts afectaria un percentatge molt petit de la població de les Balears

La patronal del sector nàutic critica el retard en les obres per la nova seu de l’FP Dual de Nàutica

El Govern al·lega que aquests mesos hi han detectat dèficits estructurals

L’increment del transport de mercaderies encarirà fins a un 3% els productes a les Pitiüses

Les navilieres justifiquen que la mesura és per complir la nova normativa de l'Organització Marítima Internacional sobre les emissions de...

Hotelers, oci nocturn i comerciants accepten amb reserves el nou decret llei contra el turisme de gatera

Els comerciants afectats creuen que pot perjudicar els seus negocis, mentre que els hotelers esperen no perdre competitivitat