societat

Creix la demanda d’advocats d’ofici a les Balears

Els lletrats denuncien que el Ministeri fa tres mesos que no els paga els seus serveis


Avui, Dia de la Justícia Gratuïta, el col·legi d’Advocats fa balanç del servei. Creix la demanda d’advocats del torn d’ofici. Durant l’any passat varen dur a terme més de 48.000 actuacions, recuperant el ritme d’abans de la pandèmia. Una tendència a l’alça que s’ha mantingut durant el primer semestre de 2022.

80 actuacions cada dia fins a arribar a les 48.342 entre expedients del torn d’ofici i assistències a persones detingudes. Són les dades corresponents a l’any passat del servei de justícia gratuïta que ha donat a conèixer avui el Col·legi Oficial d’Advocats de Balears. Els casos més comuns són els relacionats amb temes penals i menors, seguit dels d’estrangeria que des de 2019, pràcticament s’han triplicat. Una tendència a l’alça que s’ha mantingut durant el primer semestre d’enguany, i que segons el degà dels advocats, anirà a més per la situació econòmica.

Tot i el volum de feina i el servei que ofereix el torn d’ofici, el que no millora és la situació dels més de 700 lletrats que formen el torn d’ofici. Entre altres problemes, denuncien que, tot i el compromís per part del Ministeri d’agilitzar el pagament dels seus serveis, actualment tenen 3 mesos de retard.

Tant és així que no descarten mobilitzacions. En total, el Ministeri destina a Balears prop de 5 milions anuals per al servei de justícia gratuïta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |