X

Creix la pressió assistencial a Son Espases, però no s’anul·len de moment les operacions

El sindicat Satse denuncia que manquen infermeres i que el personal més perjudicat són els eventuals

13/12/2021

Creix la pressió assistencial a Son Espases, però no s’anul·len de moment les operacions

Imatge d'arxiu.

Tot i que els contagis continuen a l’alça a les Illes, la gerència de l’hospital Son Espases no ha anul·lat per avui i demà l’activitat quirúrgica. Tot i això no descarta fer-ho ja que la pressió hospitalària ha augmentat. A l’hospital de referència hi ha 11 UCIS covid ocupades i tan sols queda un llit buit a Cures Intensives. A planta, hi ha 42 llits covid, però aquest cap de setmana no s’han produït nous ingressos.

La portaveu del sindicat d’Infermeria Satse a Son Espases, Raquel Medranda, ha lamentat als micròfons d’IB3 Ràdio que “continuen mancant infermeres a l’hospital, ja que les 480 que s’hi varen incorporar el passat mes d’octubre són places estructurals i no de nova creació”. A més, segons la delegada sindical, “el personal eventual continua essent el més perjudicat a son Espases”.

El gerent de l’hospital son Espases, Josep Pomar, reconeix que manquen infermeres a l’hospital, però assegura que aquest és un fet generalitzat a l’estat. A més, ha assegurat que “l’hospital està preparat en cas de què s’incrementin els contagis ja que disposam d’un pla de contingència com en anteriors onades”. Pomar ha puntualitzat que l’activitat quirúrgica d’avui i demà es mantendrà i s’intentarà que algunes intervencions manco greus es facin fora ingrés.

13/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris