X

Creix la tendència de compartir pis més enllà dels 30 anys per mor de l’encariment del lloguer

Així ho exposa el darrer informe de Pisos.com que també detalla que Balears és la comunitat amb els lloguers més cars d'Espanya i Palma, la capital més innaccessible pels llogaters

23/10/2023

Creix la tendència de compartir pis més enllà dels 30 anys per mor de l’encariment del lloguer

Imatge d'arxiu.

La comunitat amb els lloguers més cars d’Espanya és Balears i Palma la capital més inaccessible per als llogaters. Així ho constata el darrer informe de Pisos.com. El mes de setembre, el metre quadrat del lloguer illenc es va situar en els 15,45 euros. Aquesta situació empeny molta gent a compartir pis perquè no es poden permetre llogar en solitari.

Els lloguers del mes de setembre s’abaratiren un 2,89% respecte a l’agost, però aquesta dada pot semblar un miratge, ja que si es compara amb el que va passar el mateix mes de 2022, es comprova que les mensualitats dels lloguers s’han enfilat un 19,58%, un fet que consolida les Illes com el territori amb els lloguers més cars d’Espanya.

L’efecte illa, sumat a l’elevat nombre de compradors estrangers -3 de cada 10 compravendes són internacionals-, tensa el mercat, sobretot el formenterenc.

Pisos.com ha pogut constatar que els perfils dels llogaters tradicionals han canviat. És una situació en què es troba molta gent que fa feina i vol trobar una casa a mercats tensionats, com li ha passat a Carme, una infermera de 24 anys, que volia viure tota sola, i que finalment no ha pogut ser perquè no pot pagar 1.000 euros de lloguer. En Marc, de 28 anys, quan va arribar a Mallorca per entrenar un equip de futbol, li va passar cinc cèntims del mateix.

El director del portal immobiliari Pisos.com explica que l’aprovació de la llei estatal d’habitatge no ha ajudat a augmentar l’oferta de pisos. Tot i que l’aplicació de la llei correspon a les comunitats i la majoria ara, governades pel PP, com Balears, han dit que no l’aplicarà… Pisos.com ha detectat que, producte del renou que es va produir sobre una possible desprotecció dels propietaris, aquests exploten altres modalitats de lloguer. En tot cas, el director també recorda que el mercat del lloguer és molt més dinàmic que el de compra, reacciona més aviat als imputs externs, ara es torben manco de cinc dies per llogar un habitatge, però això pot canviar; la demanda és la clau.

23/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris