economia

KPMG crida a aprofitar nínxols de mercat com el del “turisme residencial”

Alejandra Marqués, Francesc Albertí i Ignacio del Río, de KPMG Baleares, i la presidenta i el vicepresident de la CAEB, Carmen Planas i Gabriel Llobera. Foto: CAEB


L’optimisme empresarial balear no deixa de créixer davant les perspectives, també creixents de recuperació turística. Una de les consultores de negoci més influents d’Espanya, KPMG, que assessora tant la CAEB com el Govern, ha actualitzat a l’alça les perspectives dels empresaris. Diu que l’empresariat s’han posat les piles a l’hora d’adaptar les seves companyies als reptes que ha propiciat la pandèmia tot i que encara – assenyala- queden deures pendents que esperen que els fons Next Generation ajudin a resoldre.

Reptes que tenen noms com formació, economia verda i digitalització, o conèixer millor el teu client. Un client que ha mutat i pot oferir, en el millor dels casos, noves oportunitats de negoci. També en l’àmbit turístic. “Aquesta demanda dels estrangers per tenir un habitatge a les  illes, no té perquè traduir-se en la compra d’un habitatge sinó en el lloguer de llarga durada, del turista residencial”, assenyala Francesc Albertí soci de KPMG a Balears.

La consultora KPMG JA té equips de feina treballant a temps complet per administracions públiques (l’Agència d’Estratègia Turística) i empreses de les illes, per ajudar-los a beneficiar-se dels fons europeus de recuperació Next Generation. La inversió de capital que ha de permetre, precisament, fer front als reptes pendents. “Estam en un punt d’inflexió, a les portes d’una recuperació a la qual els empresaris arriben havent fet els deures en preparar-se per reactivar-se amb garanties, tot i ser conscients que queda feina pendent per fer en els pròxims anys… Tasques per a les quals els fons Next Generation han de ser de gran ajuda”, diu Albertí.

La majoria d’empresaris Balears no preveu una recuperació total fins a finals del 2022 segons dades de KPMG per a la CAEB. Això sí, més de la meitat afirmen que enguany augmentaran la facturació respecte de l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El preu majorista de la llum marca per a aquest dimarts el seu segon màxim històric: 106,27 euros/MWh

Es triplica el preu mitjà diari del mercat majorista respecte el primer dimarts d'agost de l'any passat, quan va ser...

La demanda de llagosta es dispara a Menorca i ja supera les xifres prèvies a la pandèmia

Les confraries de Fornells, Ciutadella i Maó han extret ja més de 16.000 quilos d'aquest marisc

Formentera, al 100% d’ocupació i a nivells gairebé precovid

La pujada del turisme ha estat molt notòria al juliol i les previsions per a l'agost són molt positives. Les empreses de lloguer de vehicles són una bona mostra de...

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...