economia

KPMG crida a aprofitar nínxols de mercat com el del “turisme residencial”

Alejandra Marqués, Francesc Albertí i Ignacio del Río, de KPMG Baleares, i la presidenta i el vicepresident de la CAEB, Carmen Planas i Gabriel Llobera. Foto: CAEB


L’optimisme empresarial balear no deixa de créixer davant les perspectives, també creixents de recuperació turística. Una de les consultores de negoci més influents d’Espanya, KPMG, que assessora tant la CAEB com el Govern, ha actualitzat a l’alça les perspectives dels empresaris. Diu que l’empresariat s’han posat les piles a l’hora d’adaptar les seves companyies als reptes que ha propiciat la pandèmia tot i que encara – assenyala- queden deures pendents que esperen que els fons Next Generation ajudin a resoldre.

Reptes que tenen noms com formació, economia verda i digitalització, o conèixer millor el teu client. Un client que ha mutat i pot oferir, en el millor dels casos, noves oportunitats de negoci. També en l’àmbit turístic. “Aquesta demanda dels estrangers per tenir un habitatge a les  illes, no té perquè traduir-se en la compra d’un habitatge sinó en el lloguer de llarga durada, del turista residencial”, assenyala Francesc Albertí soci de KPMG a Balears.

La consultora KPMG JA té equips de feina treballant a temps complet per administracions públiques (l’Agència d’Estratègia Turística) i empreses de les illes, per ajudar-los a beneficiar-se dels fons europeus de recuperació Next Generation. La inversió de capital que ha de permetre, precisament, fer front als reptes pendents. “Estam en un punt d’inflexió, a les portes d’una recuperació a la qual els empresaris arriben havent fet els deures en preparar-se per reactivar-se amb garanties, tot i ser conscients que queda feina pendent per fer en els pròxims anys… Tasques per a les quals els fons Next Generation han de ser de gran ajuda”, diu Albertí.

La majoria d’empresaris Balears no preveu una recuperació total fins a finals del 2022 segons dades de KPMG per a la CAEB. Això sí, més de la meitat afirmen que enguany augmentaran la facturació respecte de l’any passat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El 60% de les places hoteleres de Mallorca ja estan obertes

Zones d'incidència britànica com Santa Ponça no arriben al 30% de places operatives

Uepfly, a punt d’alçar el vol entre Illes

La darrera passa que els falta per començar a operar és l'accés al sistema informàtic que reconeix els residents amb descompte del 75%

Els treballadors de Caixabank aniran a la vaga el pròxim dimarts 22 de juny

Reclamen que totes les sortides siguin voluntàries i s'eliminin les forçoses.

Quant costa ara posar la rentadora en cada tram horari amb la nova factura de la llum?

Posar els electrodomèstics és ara un 40% més car després de l'entrada en vigor de les noves tarifes elèctriques per...