X

Creix un 63% el nombre d’alumnes de francès a les escoles d’adults de Menorca

L'arribada de nous residents francesos i un canvi del model turístic han propiciat que s'imparteixin cursos com el de 'francès turístic'

05/02/2024

Blai Barber Ramos

Els darrers quatre anys ha crescut un 63% la demanda de classes de francès a les escoles d’adults de Menorca. Hi imparteixen diferents nivells, però també cursos de conversa. A part, en fan un que duu per nom “francès turístic”.

El curs de francès turístic sorgeix d’una demanda del mateix sector per trobar personal competent. Està destinat a principiants, a aquelles persones que fan feina dins el sector terciari, per exemple en hostaleria i restauració.

Marc Gandolfo, professor de francès: “Hi ha un canvi del turisme i un canvi demogràfic, també. I, per tant, una reacció per part dels nostres conciutadans, que s’hi volen adaptar i volen adquirir competències. És un impuls que s’ha donat per una necessitat local que es va expressar, i estam molt contents perquè hi ha resposta”. “Inicialment, abans hi havia més demanda de cursos d’anglès, que continua, però sí que és ver que el francès ha anat guanyant més espai”, afirma, per part seva, Ramon Rosselló, director del CEPA Joan Mir i Mir.

Fa quatre anys, van ser 167 alumnes de francès a les escoles d’adults de Menorca; ara, en són 273.

05/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris