X

Creix un 9,2% els número de persones ateses per Projecte Home

Els usuaris han perseverat més en els tractaments durant el confinament que abans que esclatàs la pandèmia

25/06/2020

Creix un 9,2%25 els número de persones ateses per Projecte Home

1.669 persones varen ser ateses l’any passat per Projecte Home, el que representa un increment d’un 9,2%. L’augment és, en part, pel fet que l’entitat ha ampliat la seva xarxa i ara ofereix atenció a les addiccions també a Manacor. Una altra raó que explica l’augment és la major demanda dels programes ambulatoris, de fet, la majoria dels beneficiaris dels 30 programes de Projecte Home reben aquesta classe d’atenció, enfront de la residencial, que es dispensa únicament a unes 110 persones: “la majoria de persones que venen a demanar-nos ajuda”, ha dit el director general Jesús Mullor, “ho fan per mor de la cocaïna”. En canvi, l’heroïna i el cànnabis perden força.

La Covid-19 ha estat un punt i a part en les dades que reflecteix la memòria d’activitats de Projecte Home del 2019. L’entitat ha continuat durant l’estat d’alarma amb els tractaments, si bé adaptant-los al confinament. I les dades estretes d’aquests tres mesos passats, criden l’atenció: els usuaris han perseverat en els tractaments més que abans que esclatàs la pandèmia: “han baixat un 55% el número de casos d’abandonament”, ha aclarit Mullor.

Per fer el seguiment dels programes, s’han fet 15.000 videocontactes durant els quals s’han detectat tendències d’addicció al joc en línia en els usuaris.

25/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT