mallorca

Creixen amb normalitat les tortuges marines nascudes en captivitat a Eivissa

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha visitat avui el Palma Aquarium per conèixer l'evolució d'aquests exemplars de Caretta caretta


Les tortugues marines nascudes en captivitat Eivissa “es desenvolupen amb normalitat”, segons ha informat aquest dissabte el Govern balear en una nota, amb motiu de la visita del conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, a Palma Aquarium, per conèixer l’evolució dels nou exemplars (Caretta caretta) que són cuidats en aquestes instal·lacions.

El personal del Centre de Recuperació de Fauna Marina de Palma Aquarium ha informat el conseller que les tortugues s’estan alimentant “amb total normalitat”, encara que encara es troben “en una situació d’alta vulnerabilitat”.

El Govern ha recordat que els 37 exemplars que van néixer en la incubadora del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) a principis de setembre, després dels dos fresis registrats en platges de l’illa el juliol passat, van ser distribuïts en tres llocs.

El repartiment ha estat entre l’Oceanogràfic de València, on hi ha 19 tortugues en l’àrea de Restauració i Conservació d’Animals Marins (ARCA de Mar); el Laboratori de Recerques Marines i Aqüicultura (LIMIA), a Andratx, on es van traslladar 9 exemplars, i Palma Aquarium, que s’encarrega de les 9 tortugues restants.

Mir, que ha visitat les instal·lacions al costat del director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha dit que “cal estar preparats” perquè, a pesar que és el primer cas de posada d’ous en una platja del qual es té constància en la història moderna de les Illes Balears, “tot indica que es pot convertir en habitual a causa del canvi climàtic i l’augment de la temperatura del mar”. Sobre aquest tema, també ha remarcat que és “un altre avís” que l’emergència climàtica és ja una realitat, a la qual “s’ha de fer front sense demora”.

La previsió és que els 37 exemplars romanguin en captivitat durant aproximadament un any fins que aconsegueixin el pes i la mesura suficient que permetin millors condicions de supervivència una vegada siguin retornades a la mar.

Mir ha destacat “els bons resultats” de la col·laboració, des de 2014, amb Palma Aquarium en el tractament i recuperació de tortugues marines, així com el treball dels tècnics d’Eivissa i Mallorca, i dels voluntaris que van custodiar el niu que va ser trobat a la platja des Cavallet, al Parc Natural de Ses Salines, del qual procedeixen totes les tortugues.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La Beateta de Palma és valldemossina, té 7 anys i la passió per la Santa li ve de família

Nom Marita i sa mare ja la va inscriure per encarnar la Beata quan estava embarassada d'ella

Expulsen durant 10 dies l’alumne de Son Cladera que va agredir una professora

Els fets s'estan investigant i de moment, l'alumne no pot tornar a classe

1200 participants a la sisena edició del triatló Challenge Peguera Mallorca

L'Associació d'Hotelers de Peguera apunta que cada participant ve acompanyat d'una mitjana de tres persones i calcula que l'impacte econòmic de la prova supera els 2 milions d'euros.