societat

Creixen en un 47% les donacions d’òrgans a les Illes

És la segona comunitat a la que més augmenten

Foto d'arxiu.


La donació d’òrgans ha augmentat un 47% a Balears durant els cinc primers mesos de 2018, segons dades de l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), que situen a l’arxipèlag com la segona regió que més creix per darrere de Castella i Lleó.

Durant els cinc primers mesos de 2018 la donació d’òrgans ha augmentat un 2,1 per cent a tota Espanya, la qual cosa ha permès incrementar els trasplantaments en un 2,8 per cent. La ONT qualifica aquestes dades de “bones notícies” per als pacients espanyols.

Concretament, han augmentat sobretot els trasplantaments cardíacs (+10%), els renals (+4,1%) i els pulmonars (+1%). Mentre que disminueix lleugerament el trasplantament hepàtic (-1%) i el de pàncrees presenta dades similars als de l’any passat.

La donació en asistòlia continua la seva tendència ascendent i s’estabilitza la donació en mort encefàlica. De continuar a aquest ritme, Espanya podria aconseguir els 47,3 donants per milió de població a la fi d’any.

Per comunitats autònomes, Castella i Lleó (+59%), Balears (+47%) i Cantàbria (+15%) són les que més creixen. Li segueixen la Comunitat Valenciana i Extremadura (+12%) i Andalusia (+10%). La resta roman estable.

En 2017, per primera vegada, Espanya arribava als 46,9 donants per milió de població (molt per sobre dels 43,4 de 2016), amb un total de 2.183 donants, que van permetre efectuar 5.259 trasplantaments d’òrgans.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mallorca estrena planta de reciclatge de paper, cartró i plàstic

Podrà tractar fins a 95.000 tones anuals de residus

Sis pasteres amb 106 migrants desembarquen a les Pitiüses en poques hores

Enguany a les Pitiüses han desembarcat un total de 22 embarcacions amb 248 migrants

La polèmica dels contenidors grocs

Entitats ecologistes demanen que recullin diferents materials, com marca la Llei de Residus

El Govern segueix pendent de les PCR de 17 treballadors de la residència Reina Sofia

El centre ha patit aquesta setmana un nòu brót important de coronavirus amb 40 casos positius, 32 d'usuaris i almenys...