X

Cria de cavallets de mar en captivitat per augmentar-ne les poblacions al medi marí

La Fundació Palma Aquàrium ja ha alliberat 200 cries de cavallet i 21 juvenils a la mar, però s'espera que en siguin molts més

11/09/2023

Cria de cavallets de mar en captivitat per augmentar-ne les poblacions al medi marí

Emma Socies

La Fundació Palma Aquàrium ha alliberat 200 cries de cavallet de mar i 21 juvenils nascuts a les seves instal·lacions. La posada en marxa del programa d’aparellament i cria de cavallets de mar en un mitjà artificial controlat comença a donar els seus fruits, tot i la seva complexitat.

Aquesta espècie té la particularitat que és el mascle qui porta la gestació i té les cries. En pot arribar a tenir un milenar, ja que la mortalitat és molt elevada. Un cop aconseguida la fita del naixement dels cavallets de mar, la seva alimentació va suposar un nou repte per a l’equip del Palma Aquàrium: “Era bàsic aconseguir el tipus d’alimentació que els cavallets requereixen a cada fase de desenvolupament, per això vàrem decidir muntar un laboratori per fabricar plàncton”, explica Debora Morrison, Directora de la Fundació Palma Aquàrium. Carolina Vidal és l’aquarista encarregada de la zona de reproducció de cavallets de mar: “Els cavallets són caçadors, no es menjaran res que no es mogui. No tenen estòmac com a tal i han d’estar alimentant-se constantment; nosaltres els donam menjar entre quatre i cinc vegades al dia”.

Els primers cinquanta dies són crítics. Un cop superada aquesta fase, els cavallets tenen més possibilitats de crèixer com a exemplars juvenils.

El cavallet de mar és una espècie emblemàtica que viu en aigües litorals de poca fondària. Se solia veure per la costa de Cabrera, de ses Salines d’Eivissa i Formentera, Pollença, Andratx o Portocolom, però en les darreres dècades es troben en recés i l’espècie està catalogada com a vulnerable. Aquest programa pilot, que compta amb el suport de la Banca March, té com a objectiu ajudar a augmentar aquestes poblacions.

11/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris