societat

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

Serà el primer cribratge massiu amb tests d'antígens que es faci a les Balears. Les persones que donin positius, se'ls farà després una PCR

Salut+far%C3%A0+un+cribratge+massiu+amb+tests+d%27ant%C3%ADgens+a+sa+Pobla+a+partir+de+diumenge

A sa Pobla, s’han detectat 96 casos nous en les dues darreres setmanes (55 en els darrers 7 dies). I és que el municipi presenta una incidència acumulada en els darrers 14 dies de 712 casos per 100.000 habitants, un xifra molt elevada si la comparam amb la del conjunt de les Illes que està en els 200 casos per 100.000 habitants. La taxa de positivitat a sa Pobla, d’un 14,55%, també triplica la de la Comunitat, que està en quasi un 4,82%.

Davant aquestes dades, la Conselleria de Salut ha pres mesures. En la reunió mantinguda aquest dimarts amb l’Ajuntament de sa Pobla, han acordat dur a terme un cribratge massiu amb tests d’antígens a tots els residents d’entre 16 i 59 anys; en total, 7.300 persones. Es farà durant quatre dies, de diumenge i fins dimecres, entre les 09.00 hores i les 18.00 hores. No se n’haurà de demanar cita prèvia i els resultats es coneixeran en 15 minuts. Després es farà una PCR a tots els que donin positiu.

Serà el primer cribratge massiu amb tests d’antígens que es faci a les Illes Balears. Aquest tipus de controls estan indicats per les principals institucions sanitàries i societats científiques quan la incidència a un territori acotat és elevada, com és el cas de sa Pobla. La mesura ha estat ben rebuda entre la població que es mostra disposada a acudir a la crida. En els propers dies es durà a terme una campanya informativa per demanar la col·laboració ciutadana. Consideren que detectar tots els positius és la manera d’aturar els contagis. De moment no es contempla el confinament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un centenar de persones participen a la manifestació del 8M a Ciutadella

La CGT ha convocat a Menorca l'única vaga general de totes les Illes, però, ha tingut molt poc seguiment

La pàgina web de la biblioteca pública de Maó rep 100.000 visites durant l’any 2020

S'hi han dut a terme un centenar d'activitats i s'han prestat més de 38.000 llibres i audiovisuals  

L’Arxiu d’Imatge i So de Menorca ret homenatge a les dones menorquines de tots els temps

És un recull de fotografies de dones treballadores i feineres de diferents èpoques

Una trentena de finques de Menorca signen un acord de pràctiques agràries sostenibles

El pagès es compromet a gestionar el lloc minimitzant l'impacte ambiental negatiu, i a canvi rep assessorament, formació, promoció del...