societat

Cribratge massiu de Covid-19 entre els professionals sanitaris

Fins al moment ja s'ha fet la PCR a 1.570 professionals, dels quals 30 han donat positiu (un 1,9%) i a 67 se'ls ha detectat la presència d'anticossos en sang (4,2%), és a dir, que han passat la malaltia

EFE/Marta Pérez


El Servei de Salut ha iniciat un segon cribratge massiu als gairebé 18.000 professionals de la sanitat pública per detectar possibles casos positius actius o que hagin passat la malaltia de la covid-19, segons ha informat avui la Conselleria de Salut. Aquestes proves s’han posat en marxa a totes les gerències del Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut).

Fins al moment ja s’ha fet la PCR a 1.570 professionals, dels quals 30 han donat positiu (un 1,9%) i a 67, se’ls ha detectat la presència d’anticossos en sang (4,2%), és a dir, que han passat la malaltia.

Es tracta del segon cribratge massiu que realitza el servei de salut als seus professionals des que va començar la pandèmia el mes de març. A l’abril es va dur a terme un primer garbellat a tots els professionals, del qual 51 professionals van ser positius a la prova PCR, un 0,43% del total.

D’altra banda, per mitjà dels test IgC es va detectar que 247 professionals tenien presència d’anticossos en sang. Això suposa el 2,06% del total dels sanitaris.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat

La policia nacional ha obert 177 actes per incompliment de les restriccions a tot l’arxipèlag

Aquest primer cap de setmana s'intensifiquen els controls dels agents. També s'ha activat un dispositiu especial a les platges. {rela}...

Accident amb fugida a Palma

Una jove va resultar ferida lleu

Els centres de salut de les illes oberts per començar la vacunació entre els majors de 90 i 95 anys

En total 2.700 persones d'aquest col·lectiu han estat citades aquest cap de setmana