política

Crida a la calma dels batles d’El Pi davant la crisi interna per la dimissió de Font

La vicepresidenta de la formació, Xisca Mora, s'ha sumat al missatge dels batles i ha dit que "ara no s'han de fer comunicats ni ser impulsius, ni fomentar la divisió del partit"

Crida+a+la+calma+dels+batles+d%27El+Pi+davant+la+crisi+interna+per+la+dimissi%C3%B3+de+Font

L’anunci de dimissió de Jaume Font ha fet esclatar una crisi interna a la formació regionalista. Mentre alguns sectors demanen un congrés extraordinari per renovar tota la directiva, avui els batles de la formació s’han sumat en bloc al missatge de la direcció del partit: demanen calma i cohesió.
“El Pi és un projecte consolidat, és un projecte fort i hem d’anar tots a la una”. Aquesta és, en paraules del batle de Costitx, Antoni Salas, la conclusió a què han arribat avui a Costitx 13 batles i regidors d’El Pi. Una trobada convocada per Salas que ha servit per apaivagar els ànims.
“Nosaltres avui hem estat d’acord en què hi ha d’haver un respecte a la decisió del president, calma a les bases, un consens i un diàleg i encarar aquest congrés amb unitat i voluntat integradora”, ha assegurat el primer edil costitxer.
L’endemà de l’anunci de dimissió de Jaume Font van ser sis les agrupacions locals que van demanar un congrés extraordinari per renovar tota la cúpula. Avui s’hi ha afegit un comunicat de Joves per les Illes, l’entitat considerada com les joventuts del partit, en què assenyala l’actual direcció com a responsable de la crisi interna.
“Ara no s’han de fer comunicats ni hem de ser impulsius, ni fomentar la divisió del partit, sinó tot el contrari”, ha assegurat a IB3 Notícies la batlessa de Porreres i vicepresidenta d’El Pi. Salas ha afegit que la militància “ha de voler que el congrés es faci quan sigui necessari, però sobretot en el moment més oportú”.
Tot i les crítiques cap a la direcció, Mora diu que no es planteja fer una passa enrere. Tampoc diu sentir-se responsable de la renúncia de Font. “El que he fet fins ara ha estat donar la meva opinió i la meva visió del model de partit que vull. Per la resta, estic tranquil·la”, ha dit la porrerenca.
Encara no hi ha noms damunt la taula sobre el futur substitut de Font. Els estatuts del partit estableixen que, un pic es faci efectiva la dimissió, tindran sis mesos per convocar el congrés per substituir-lo.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern i professionals sanitaris tracten propostes de cara al desconfinament

Patricia Gómez i Francina Armengol s'han reunit del comitè de seguiment del COVID-19

Cort vol incloure el velòdrom des Tirador en el catàleg d’edificis protegits

És el velòdrom més antic de l'Estat espanyol i les cases adjuntes, dissenyades per Gaspar Bennázar, també són d'interès arquitectònic