X

Ordre de crida i cerca a un acusat per violació que no ha acudit al judici

La Fiscalia demana condemnes de 12 anys i 6 mesos de presó per a cadascun dels dos acusats

19/06/2018

Ordre de crida i cerca a un acusat per violació que no ha acudit al judici

Imatge de l'acusat que sí ha acudit al judici aquest dimarts. / EUROPA PRESS

Redacció

La secció segona de l’Audiència de Palma ha suspès avui dimarts un judici a dos acusats de la presumpta agressió sexual a una turista al Port d’Alcúdia el setembre de 2014, davant la incompareixença d’un dels processats, pel qual se li ha ordenat la crida i cerca internacional.

La Fiscalia ha sol·licitat al tribunal la suspensió del judici davant la incompareixença d’un dels acusats i també de la víctima, que en residir a l’estranger ha demanat a més que el dia que se celebri la vista se li permeti declarar per videoconferència i no hagi de viatjar a Palma.

El tribunal de la secció segona ha acordat la suspensió, ha anunciat que fixarà nova data per a la celebració del judici i ha ordenat la crida i cerca internacional de l’acusat que no ha comparegut.

També ha avançat que permetrà que la víctima declari per videoconferència davant la impossibilitat de traslladar-se a Palma, per motius laborals.

 

12 anys i 6 mesos de presó

Els fets que es jutjaran van ocórrer a la matinada del 7 de setembre de 2014 quan, a la sortida d’una discoteca del Port d’Alcúdia, els acusats es van oferir a acompanyar una jove a una parada de taxis perquè pogués agafar un per tornar al seu hotel però la van conduir a la platja i allí la van convèncer que podia arribar a l’establiment nadant, segons recull l’escrit d’acusació de la Fiscalia.

Una vegada en l’aigua, un d’ells la va violar mentre l’altre la subjectava i, posteriorment, l’altre també la va agredir sexualment.

La Fiscalia demana per a cadascun d’ells una condemna de 12 anys i 6 mesos de presó per agressió sexual, així com que se’ls prohibeixi comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant 13 anys.

El ministeri públic a més reclama que després del compliment de la pena de presó s’imposi als dos acusats la pena de llibertat vigilada durant altres 5 anys, amb obligació de participar en un programa d’educació sexual.

Reclama, a més, que indemnitzin a la víctima amb 6.000 euros per danys morals i que, en cas de condemna, el tribunal acordi que la classificació de tots dos en tercer grau penitenciari no pugui efectuar-se fins al compliment de la meitat de les penes que se’ls imposin

19/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris