X

Crim de Sineu: la víctima va rebre una punyalada al tòrax

A més de la ferida d'arma blanca, presentava hematomes i diverses fractures a les costelles

17/04/2024

Crim de Sineu: la víctima va rebre una punyalada al tòrax

Maleta amb la qual la detinguda hauria traslladat la víctima de Sineu a Palma. Foto Policia Nacional

La Policia Nacional ha tancat la investigació pel crim de Sineu. En una nota enviada avui dimecres, el cos policial informa de la detenció d’una dona d’origen espanyol, de cinquanta-quatre anys, com a presumpta autora d’un delicte d’homicidi per matar la seva tia, una dona de noranta-un anys, assestant-li una punyalada al tòrax.

Segons la comunicació policial, a més de la ferida d’arma blanca al tòrax, la víctima presentava hematomes i diverses fractures a les costelles. Tot i que, segons els investigadors, el crim es va cometre a Sineu, la detinguda va introduir la seva tia dins una maleta de viatge i la va traslladar fins a Palma dins el seu cotxe. Una vegada al domicili de la víctima, va telefonar al 061 per demanar l’expedició d’un certificat de defunció amb l’objectiu de poder enterrar-la.

La investigació

L’horabaixa de diumenge passat, devers les sis i mitja, la presumpta autora del crim va telefonar als serveis d’emergències del 061 per sol·licitar la presència d’un metge per a l’expedició d’un certificat de defunció. La dona va al·legar que la seva tia, de noranta-un anys, havia mort.

Una patrulla de la Policia Nacional es va personar al domicili de la víctima, situat en el barri de Son Canals de Palma, on es va entrevistar amb la dona. Allà, ella va indicar que la seva tia havia caigut per l’escala i havia mort, i volia que li expedissin un certificat de defunció. Els agents van comprovar que hi havia una dona d’edat avançada que no presentava senyals de vida a un costat de la cotxera de l’habitatge. A partir d’aquell moment els agents activaren el protocol per a aquests casos.

El Grup d’Homicidis de la Policia Nacional es va personar en el lloc, i els agents comprovaren com la dona presentava una ferida per arma blanca, així com diversos hematomes, i van dur a terme diverses diligències per esclarir els fets.

Els agents del Grup d’Homicidis, juntament amb efectius de la Policia Científica, van dur a terme una inspecció en el domicili. Descobriren que hi havia un altre habitatge a Sineu que podia tenir relació amb el succés, i practicaren una segona inspecció.

Els agents van poder establir la cronologia de l’homicidi i esbrinaren que en el domicili de Sineu, la neboda suposadament va colpejar la víctima i la va apunyalar al pit. Posteriorment, la va introduir en una maleta i la va portar a Palma en el seu vehicle.

A Palma, va ficar el vehicle en la cotxera, en va treure el cos i va telefonar al 061 perquè li poguessin expedir un certificat de defunció, tot argumentant una suposada caiguda.

La neboda va ser detinguda com a presumpta autora d’un delicte d’homicidi, i la Comissió Judicial va dur a terme una reconstrucció dels fets.

La detinguda passarà a disposició judicial en les pròximes hores. No hi ha denúncies prèvies per maltractaments contra la víctima.

17/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris