X

Crisi institucional entre la Sindicatura de Comptes i l’Oficina Anticorrupció

En un informe, la sindicatura acusa l'organisme dirigit per Jaume Far d'incomplir la legalitat en la contractació i la gestió de personal durant el 2019

13/02/2021

Crisi institucional entre la Sindicatura de Comptes i l’Oficina Anticorrupció

Crisi institucional entre la Sindicatura de Comptes i l’Oficina Anticorrupció. En un informe, la sindicatura acusa l’organisme dirigit per Jaume Far d’incomplir la legalitat en la contractació i la gestió de personal durant el 2019. Far, per la seva banda, assegura que es tracta d’una venjança.

En un informe de 50 pàgines, la Sindicatura de Comptes conclou que l’activitat contractual i la gestió de recursos humans i despeses del personal de l’Oficina Anticorrupció no s’han desenvolupat d’acord amb la normativa legal durant el 2019. La sindicatura afirma que hi ha indicis que s’esdevenen causes de nul·litat de ple dret per manca de negociació com, per exemple, la carrera professional, que els funcionaris de l’oficina ara haurien de retornar. A més, li fa 17 recomanacions per corregir aquestes pràctiques.

L’Oficina Antifrau ha rebut amb sorpresa i estupefacció l’auditoria. En declaracions a IB3, el seu director, Jaume Far, afirma que és un atac contra ell per haver investigat el síndic major, Joan Rosselló, per una presumpta irregularitat el 2018 que, finalment, es va arxivar.

Far reconeix que hi pot haver alguns defectes formals, però no admet que la Sindicatura ho elevi a il·legalitats. Per això ha emès 51 al·legacions. En alguna d’elles diu que “és totalment improcedent, incorrecte i fora de lloc que la Sindicatura pugui manifestar una opinió desfavorable”.

Far hi afegeix que la Sindicatura mai no ha estat a favor de la creació de l’oficina perquè tem una usurpació de competències. La Sindicatura subratlla que la iniciativa de la fiscalització neix d’un acord al Parlament del passat 3 de juny del 2020 i nega motivacions personals. Una iniciativa del Grup Socialista, Unides Podem i Més per Mallorca, els mateixos que varen promoure la creació de l’oficina, i que es va aprovar per unanimitat.


La Sindicatura de Comptes apunta irregularitats a l’Oficina Anticorrupció

13/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT