X

Cristina Fernández, condemnada per corrupció a 6 anys de presó i inhabilitació perpètua

Els jutges, no obstant això, l'han absolta en els càrrecs per presumpta associació il·lícita

07/12/2022

Cristina Fernández, condemnada per corrupció a 6 anys de presó i inhabilitació perpètua

La vicepresidenta de l'Argentina, Cristina Fernández de Kirchner. / EFE-Enrique García Medina

Redacció

La vicepresidenta de l’Argentina, Cristina Fernández, ha estat condemnada aquest dimarts a 6 anys de presó per administració fraudulenta, una pena bastant menor que la sol·licitada per la Fiscalia, però que l’exmandatària rebutja i atribueix a una “màfia paraestatal”, que assegura que la vol “presa o morta”.

Al cap d’un judici que des de maig de 2019 ha tingut en suspens l’Argentina, el Tribunal Oral Federal 2 ha dondemnat l’expresidenta a la pena de 6 anys de presó i inhabilitació perpètua per a exercir càrrecs públics pel delicte d’administració fraudulenta de fons públics en relació a la concessió d’obres viàries.

Els jutges, no obstant això, l’han absolta en els càrrecs per presumpta associació il·lícita pels quals també l’acusava la Fiscalia, que en aquest judici havia sol·licitat una pena de 12 anys de presó per a Fernández.

En aquest procés es van jutjar irregularitats en la concessió de 51 obres públiques a firmes de l’empresari Lázaro Báez durant els Governs del finat Néstor Kirchner (2003-2007) i Cristina Fernández (2007-2015) en l’austral província de Santa Cruz, bressol polític del kirchnerisme.

A més de condemnar Cristina Fernández, el tribunal també ha imposat diverses penes de presó a Báez i a set ex funcionaris públics, però n’ha absolt quatre acusats més, entre ells Julio De Vido, ministre de Planificació Federal de l’Argentina entre 2003 i 2015.

07/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris