X

Crítiques al decret de la posidònia, que prohibeix el fondeig sobre les praderies

Els ecologistes lamenten que alguns aspectes de la normativa no són prou clars i el sector nàutic vol mesures més contundents pels vessaments de depuradores

31/10/2017

Crítiques al decret de la posidònia, que prohibeix el fondeig sobre les praderies

Després de mesos de feina amb ecologistes i el sector nàutic, ha sortit a exposició pública el decret de la posidònia, que prohibeix el fondeig d’embarcacions sobre les praderies.

Les sancions per fondejar en zones protegides poden arribar als 450.000 euros i, paradoxalment, en les no protegides, fins als 2 milions, perquè les primeres es basen en la normativa balear i les altres, en l’estatal. El decret prohibeix noves instal·lacions d’aqüicultura i el vessament de salmorra de les dessalinitzadores damunt les praderies. Els emissaris existents n’hauran de fer un seguiment anual, però segons el sector nàutic, no hi ha mesures contundents contra els vessaments.

Els ecologistes i els voluntaris que treballen amb la posidònia critiquen que no es podrà sancionar si no existeix cartografia oficial i si la praderia no és visible. El decret afegeix una cartografia de les praderies de posidònia. Tot i això, es preveu fer-ne una de més acurada amb fons de l’impost sostenible. No estarà disponible en les cartes nàutiques perquè Capitania Marítima no els deixa, però sí en aplicacions mòbils.

31/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris