X

Crònica del contagi per coronavirus a Mallorca

Dimarts o dimecres realitzaran una segona prova al pacient infectat

10/02/2020

Crònica del contagi per coronavirus a Mallorca

Redacció

Quan faltaven pocs minuts per a les set del capvespre de divendres, s’activava el protocol de seguiment per un possible cas de coronavirus. Es tracta d’un home britànic de 46 anys, resident a Mallorca. Havia estat de vacances esquiant a França del 25 al 29 de gener amb uns amics. Un d’ells era un ciutadà francès, que el mateix divendres va saber que s’havia infectat amb el virus.

Tot i haver tengut ell símptomes compatibles amb el coronavirus, no li va donar importància fins aleshores. Va donar l’alarma mitjançant un avís a través d’internet, i els equips sanitaris contactaren amb ell i el dugueren a Son Espases, on ell era de camí. A l’hospital ingressà també la seva família.

Dissabte dematí s’envien les mostres de tots quatre al Centre Nacional de Microbiologia a Madrid, i és a les 5.30 h de la matinada d’avui quan la Conselleria de Salut ha rebut la telefonada en què confirmava el positiu.

Dimarts o dimecres realitzaran una segona prova al pacient infectat del virus. Fins que no doni negatiu en dues anàlisis consecutives, no es considerarà finalitzada la infecció.

Des del Ministeri de Sanitat no consideren que aquest segon cas a Espanya signifiqui un augment del risc. Aquest dilluns se celebrarà una nova reunió del Comitè d’Avaluació i Seguiment del Coronavirus a la seu del ministeri a Madrid.

10/02/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris