X

CSIF assegura que la plantilla de la Policia Local de Capdepera “fa aigües” i que el que ha ocorregut “es veia venir”

El sindicat lamenta l'agressió a un policia local del municipi i critica la manca de personal i la desaparició de la unitat nocturna

06/04/2021

CSIF assegura que la plantilla de la Policia Local de Capdepera “fa aigües” i que el que ha ocorregut “es veia venir”

A la imatge, assegut, el subinspector de la Policia Local de Capdepera aquest dimarts en roda de premsa.

El sindicat CSIF ha lamentat aquest dimarts l’agressió que va patir un policia local de Capdepera i ha denunciant que aquesta situació “es veia venir” davant la manca de personal i la desaparició de la unitat nocturna. “La plantilla de la Policia Local fa aigües”, ha protestat.

En un comunicat, l’organització sindical ha criticat que la plantilla ha passat de 56 policies per a cobrir els tres torns de treball l’any 2009 als 24 agents actualment. “L’any 2018 ja es va instar al batle de Capdepera, Rafel Fernàndez, augmentar la plantilla i l’oferta d’ocupació pública un 125%, atès que els pressupostos generals de l’estat ho permetien, però el batle no va voler”, han remarcat.


El batle de Capdepera: “La nostra col·laboració amb la Guàrdia Civil passa a ser exclusivament la mínima”

A més, el CSIF ha denunciat que en 2019 el batle va signar un conveni amb la Delegació del Govern espanyol a les Illes, perquè la Policia Local de Capdepera participi en el sistema VioGen “i per manca de personal, la Policia de Capdepera no hi participa”.

“Actualment, per a poder cobrir els serveis mínims i que la localitat de Capdepera pugui comptar amb policies treballant al carrer, els efectius actuals han de fer nombrosos serveis extraordinaris, els quals van en detriment dels agents per afectar tant la seva situació professional per l’excés de jornades, com la seva situació personal”, ha alertat CSIF.

A més, el sindicat ha avisat que en els pròxims mesos, fins a 12 policies de Capdepera es traslladaran a treballar a altres ajuntaments com Palma, Marratxí, Calviá, Manacor o Artá, després d’haver obtingut plaça fixa.

CSIF ha assegurat que aquests canvis estan “motivats perquè els acords laborals són millors”, com que “es perceben alguns complements que a Capdepera no s’han volgut reconèixer ni aplicar, com el de treball per torns, nocturnitat o carrera professional”.

D’altra banda, el sindicat ha censurat “les precàries condicions laborals en la Policia Local de Capdepera”, que “no es volen solucionar”. “Les dependències policials són tercermundistes, amb un sostre d’uralita cancerigen, amb goteres i quan hi ha tempesta surten volant les planxes de la teulada”, han afirmat.

Per tot això, CSIF ha conclòs assenyalant que “la responsabilitat és del batle”, al qual han demanat que doti de més policies el municipi perquè “Capdepera torni a tenir la seguretat que es mereix”.

06/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT