X

Coes per votar al Consolat argentí de Palma

4.600 argentins residents a les Balears estan cridats a les urnes

19/11/2023

Leire Giral

Gran afluència al consolat de l’Argentina a Palma, on 4.600 residents argentins a les Balears estan cridats a les urnes per triar el futur president del país a la segona volta de les eleccions presidencials. S’espera que cap a la una de la matinada hora espanyola (les nou de la nit a l’Argentina) es tenguin els resultats.

Milers de persones han votat aquest diumenge al Consolat de Palma, l’únic col·legi electoral habilitat a les Balears. La jornada s’ha desenvolupat sense incidents entre les vuit del matí i les sis del capvespre. “El vot és obligatori al país, però voluntari a l’exterior. Hem comptat amb una sorprenent afluència de públic en aquesta jornada electoral”, comenta Mónica Clarisa Avogadro, cònsol de la República Argentina a les Balears.

Algunes persones han esperat més d’una hora per poder decidir el futur del seu país, conscients del que està en joc en aquests comicis. “El nou president haurà d’afrontar grans problemes del país, com la inflació o la inseguretat”, comenta un votant. “Tinc família a l’Argentina que està patint una situació terrible”, considera una altra dona. “Vull que la democràcia continui, no podem estar absents”, explica una altra votant.

A Espanya, 85.000 argentins s’han censat per poder votar a les eleccions més disputades de la història recent del país.

Notícies relacionades >

19/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris