X

D’Alcanar a Subirats: els quatre dies que van commocionar Catalunya

L'explosió del xalet on preparaven explosius va obligar els terroristes a improvisar l'atropellament de la Rambla

17/08/2018

D’Alcanar a Subirats: els quatre dies que van commocionar Catalunya

Faltaven deu minuts per a les cinc de l’horabaixa quan el cor de Barcelona va deixar de bategar. Una furgoneta irromp a la Rambla. Assassina 13 persones i en deixa 130 de ferides. El conductor, Younes Abouyaquub, aconsegueix fugir pels carrerons de Ciutat Vella. Als afores de la ciutat, mata un jove per robar-li el cotxe. Se salta un control policial atropellant un Mosso. Finalment, abandona el vehicle amb el cadàver del conductor, la víctima 14, i torna a fugir.

La investigació dona els primers fruits: localitzen a Vic una furgoneta relacionada amb els terroristes. A continuació, primeres tres detencions a Ripoll. Al llindar de la mitjanit, els Mossos relacionen l’atemptat amb una explosió, la nit anterior, en un xalet d’Alcanar.

La cèl·lula es manté activa. De matinada, nou atropellament massiu, ara, al Passeig Marítim de Cambrils. Sis ferits. Els Mossos abaten els cinc ocupants del vehicle. Un d’ells apunyala abans una dona, la víctima número 15.

La investigació avança. Es confirma que entre els dos morts del xalet d’Alcanar hi ha l’imam de Ripoll, considerat el cervell dels atemptats.

La fugida del conductor de la Rambla arriba a la seva fi dia 21 d’agost. Els Mossos el localitzen i l’abaten a la localitat de Subirats. La cèl·lula es dona, finalment, per desarticulada.

17/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT