X

Daniel M. Raso, advocat: “De moment, no hi ha obligació legal de vacunar-se”

Els experts diuen que, si perilla la salut pública, els governs poden legislar i obligar la població a rebre la vacuna

12/01/2021

Daniel M. Raso, advocat: “De moment, no hi ha obligació legal de vacunar-se”

Daniel M. Raso és un dels advocats de Palma que ha rebut consultes per part de professionals que no estan d’acord en vacunar-se contra la Covid-19. A tots els ha donat la mateixa resposta: ‘De moment, no hi ha obligació legal de vacunar-se’.

De fet, Raso diu que el personal sanitari que s’ha negat a rebre la vacuna no ha patit cap de tipus de represàlia per part de la seva empresa. Han respectat la seva decisió, comenta l’advocat.

Els governs poden legislar perquè la vacuna esdevingui obligatòria

El problema és que la negativa a vacunar-se s’estengui. En aquest cas, els lletrats coincideixen que els governs estatal i autonòmic tenen eines per obligar la població a vacunar-se. “Hi ha dos drets implicats en aquest debat -explica Raso-. Són el dret a la integritat física i la salut pública. Entenc que el Tribunal Constitucional estaria d’acord en la prevalença de protegir la salut pública si fos necessari”.

El catedràtic en Dret Constitucional, Joan Oliver Araujo, explica que es podria fer una llei que obligui els ciutadans a vacunar-se per poder treballar en àmbits com la sanitat o les escoles. A més, qualifica d’insolidari que hi hagi persones que es neguin a vacunar-se però que després es beneficiïn “de la immunitat de grup”.

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris