societat

Darias assegura que, a les Balears, molt poca gent ha rebutjat la vacuna d’Astrazeneca

Menorca està ara al nivell 1 d'alerta sanitària, mentre que la resta d'illes es queden al 2

Darias+assegura+que%2C+a+les+Balears%2C+molt+poca+gent+ha+rebutjat+la+vacuna+d%27Astrazeneca

La ministra de Sanitat s’ha referit aquest dissabte als canvis de criteri per administrar els vials d’Astrazeneca. Carolina Darias ha dit que, a les Balears, hi ha molt poca gent que hagi rebutjat la vacuna anglosueca. Segons la ministra, la consellera de Salut de les Balears li ha comunicat aquest matí que, de 8.000 persones citades ahir, només 40 no s’hi varen presentar.

Respecte de la nova assignació de nivells d’alerta sanitària, Menorca serà al nivell 1, mentre que la resta d’illes es queden al 2. Això vol dir que Mallorca, Eivissa i Formentera ara mateix comparteixen algunes restriccions.

Per exemple: tota activitat comercial haurà de tancar a les vuit del vespre i la capacitat ha d’estar limitada al 75%. Només poden tenir obert a partir d’aquesta hora els comerços que siguin essencials, com benzineres o farmàcies. En el cas dels centres comercials la capacitat és menor i l’horari més reduït

Tots els clubs, casals o acadèmies, siguin de gent jove com de gent gran, poden tenir obert però al 50% de la capacitat. Només hi ha una excepció i són les acadèmies de ball que ho hauran de fer al 30%. També, a la meitat de la cabuda permesa hi trobam les activitats culturals, siguin cinemes, teatre o auditoris.

Una altra restricció destacada: el Govern recomana posposar qualsevol cerimònia o celebracions civils o religioses. En cas que es duguin a terme, només es poden reunir 10 persones a l’exterior i 6 a l’interior.

A Menorca, en canvi, els comerços podran tancar a les 22 hores, dues hores més tard que a la resta d’illes i al 100% de la cabuda. També, tots els clubs, acadèmies, cinemes o teatres tenen una cabuda permesa de fins al 50%. Una petita diferència la trobam en el cas de les celebracions. El nivell 1 permet a Menorca, en aquest cas, celebrar cerimònies, però amb un màxim de 20 persones a l’exterior i 10 a l’interior.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Associació del Cavall de Raça Menorquina es prepara per celebrar la trentena edició del concurs morfològic

Fins a 90 cavalls participaran en l'esdeveniment que enguany es farà a porta tancada

La incerta economia familiar fa perillar les matrícules a les escoles d’estiu

Ajuntaments com el de Ciutadella ofereixen a les empreses de lleure i activitats esportives espais municipals perquè es mantingui l'oferta

Els ànecs de la bassa de Sant Pere, a Alaior, han tingut pollets

Cinc petits aneguets aprenen a nedar aquests dies a l'estany d'aquest parc ubicat al polígon industrial

Els aliats sospesaren l’ocupació militar de les Balears durant la II Guerra Mundial

És la conclusió d'experts de la UIB després d'analitzar informació secreta desclassificada