X

Darias: “Hem de començar a valorar l’adaptació a un nou sistema de control de la covid”

La ministra de Sanitat assegura que una vegada superada aquesta onada es cambiarà el protocol de la covid per 'gripalitzar' la malaltia envers el sistema de salut

12/01/2022

Darias: “Hem de començar a valorar l’adaptació a un nou sistema de control de la covid”

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha assegurat que, encara que segueix l’augment de contagis per covid en la darrera setmana, s’observa un alentiment del creixement de la transmissió i ha insistit que cal “valorar l’adaptació a un nou sistema de vigilància i control de la covid una vegada superada, i mai abans, aquesta sisena onada”.

Així ho ha dit Darias, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat, després d’explicar que la variant òmicron és la prevalent en els contagis, amb una menor gravetat, la qual cosa aquesta situació epidemiològica canviant. “Davant aquest canvi hem de ser capaços d’anticipar nous escenaris i adaptar a un nou sistema de vigilància i control de la covid una vegada superada la sisena onada i mai abans”, ha emfatitzat Darias.

Ha detallat que “aquest procés de valoració” ja s’ha obert amb els experts de la ponència d’alertes i amb els socis europeus “per a manejar les millors opcions i enfrontar-nos a una pandèmia que cada vegada adquereix més característiques d’endèmia”.

Amb les dades d’aquest dimarts, ja que Sanitat fins i tot no ha actualitzat els corresponents a aquest dimecres, Darias ha qualificat com elevada la incidència acumulada de 3.042 casos, “després de deu setmanes d’increment amb especial èmfasi a partir de la segona setmana de desembre”.

Després d’observar que la incidència és desigual entre les comunitats, Darias ha assenyalat que l’ocupació dels hospitals era dimarts del 13,5% i del 23% en de les UCIs, xifres que no superen l’observat en la tercera onada d’aquesta pandèmia ara fa un any, tot i que la transmissió és en aquest moment tres vegades superior i ha creat una sobrecàrrega en el sistema sanitari.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT