X

Darrer diumenge d’estiu inusual a Mallorca

La calitja i les altes temperatures han omplit les platges i els serveis de rentada de cotxes

17/09/2023

Darrer diumenge d’estiu inusual a Mallorca

Bàrbara Rodríguez

El darrer cap de setmana de l’estiu s’ha presentat amb temperatures més altes del que és habitual a mitjan setembre. Després d’una nit tropical a Mallorca, en què les temperatures no han baixat dels 25 graus en algunes localitats, la calor ha estat l’excusa ideal per aprofitar els darrers dies de platja. A la platja Camp de Mar, el matí ha estat marcat per les darreres nedades, gent que ha pres el sol o, fins i tot, n’hi ha que han fet surf de rem (paddle surf).

Alguns banyistes comenten que la millor època per anar a la platja és quan baixa la temporada turística, però continua fent calor. No obstant això, molts esperen la baixada de temperatures amb ganes.

Mentrestant, la jornada ha estat marcada per la calitja i la pols en suspensió. Alguns negocis han arrancat el dia fent les terrasses netes, embrutades per la terra de la pluja. I els cotxes, també, enfangats. En un centre de rentatge de cotxes de Son Bugadelles, la coa per fer net els vehicles ha estat constant al llarg del matí. Juan Antonio Castillo, encarregat del centre de rentatge de cotxes Buganet 30, explica que “sempre que plou es multiplica la feina”.

L’estiu acaba de manera inusual. Mentre s’espera que les temperatures baixin a partir de demà, encara queden algunes hores de calitja a Mallorca.

17/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris