X

Darrera oportunitat per a l’Ajuntament d’Alaior de rebaixar dràsticament l’impacte visual de l’hotel Melià de Son Bou

L'equip de Govern popular defensarà, en el pròxim ple, una moció perquè el Consell insular modifiqui el Pla Territorial

06/10/2022

Darrera oportunitat per a l’Ajuntament d’Alaior de rebaixar dràsticament l’impacte visual de l’hotel Melià de Son Bou

L’Ajuntament d’Alaior esgota les opcions per rebaixar, de manera considerable, l’impacte visual de l’hotel Melià ubicat a primera línia de la Platja de Son Bou. L’equip de Govern popular defensarà, en el pròxim ple, una moció perquè el Consell insular modifiqui el Pla Territorial. Volen que es permetin urbanitzar els terrenys adjacents a l’hotel.

Des de fa 50 anys, els dos blocs de l’hotel Sol Milanos Pingüinos, del grup Melià, presideixen la primera línia de platja a Son Bou. Tenen 12 plantes i un gran impacte paisatgístic. Però Melià presentà el 2017 un projecte per reduir de forma esglaonada l’altura dels edificis. Amb una inversió de 35 milions d’euros, pretenia eliminar un centenar d’habitacions a canvi de poder aixecar dues plantes més als edificis annexos.

El Consell va donar permís per reduir-ne l’altura, i créixer en superfície. Però, l’Ajuntament d’Alaior insisteix que encara es podria reduir més l’alçària de les torres, a canvi d’ocupar les dues parcel·les adjacents, que ja són propietat dels promotors i que, a hores d’ara, no són urbanitzables. Per requalificar-les, caldria modificar el Pla Territorial.

La moció es debatrà al ple de l’Ajuntament d’Alaior. És la darrera oportunitat per trobar una solució en aquesta situació, ja que el Pla Territorial està previst que s’aprovi abans que acabi el mandat.

06/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT