mallorca

Darreres hores a Mallorca amb les terrasses de bars i restaurants oberts

CAEB i PIMEM demanen allargar la cobertura dels ERTOS i un pla de xoc pel sector empresarial


La imatge de terrasses plenes té les hores comptades. A partir de dimecres, els bars hauran de tenir els interiors i exteriors tancats al públic. Molts han aprofitat els darrers moments per demanar un berenar, ja que pensaven que avui era el darrer dia

El bar Bosch, al centre de Palma, mantendrà l’activitat i farà només menjar per endur-se. Diuen que serà un experiment, ja que no ho han fet abans. Només mantindran uns quants empleats en actiu, la resta de la plantilla anirà a ERTO i com ells ja ho estan 30.000 treballadors del teixit empresarial, segons la patronal PIMEM. Per això, des de la CAEB demanen ajudes directes i que s’allargui la cobertura dels ERTOS fins a final d’any per donar seguretat a les empreses.

Al restaurant Diecisiete Grados, a Santa Catalina, donen sortida al gènere que tenen per no haver de tirar menjar, ja que ells no faran plats per endur-se. Diuen que no els surt a compte. El mateix faran a l’establiment La taberna de la Plaza Mayor, on xifren en 10.000 euros les pèrdues que els ocasionarà tenir tancat 15 dies.

PIMEM diu que ara és el pitjor moment per a l’economia amb una caiguda de la facturació d’entre el 70 i 80%. Calculen que s’haurà perdut entre un 10 i 15% del teixit empresarial per mor de la crisi sanitària. Demanen al Govern un pla de xoc amb una inversió d’entre 300 i 500 milions d’euros per aturar la sagnia.

Les patronals demanen que s’agiliti la vacunació per poder tenir una temporada turística a partir del juny, ja que donen per perduda la Setmana Santa. Diuen que s’ha d’haver vacunat un 70% de la població perquè això sigui possible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Balears, en risc per fenòmens costaners

En el conjunt de Mallorca s'espera vent de l'oest i sud-oest força set, amb ones que poden arribar als tres metres d'altura. A Eivissa i Formentera, a més, s'han activat...

Hortense entra amb força a les Balears i deixa centenars d’incidents a Palma, Petra i Manacor

Una dona de 49 anys, ferida greu per la caiguda de la coberta d'un establiment d'autorentat a Palma

850 vehicles participen de la concentració motoritzada del sector de la restauració

Detingut un home acusat de resistència, desobediència i atemptat contra l'autoritat

Artà celebra la titularitat pública de les murades de Sant Salvador

Una sentència posa fi al litigi entre el consistori i el Bisbat de Mallorca que ha durat gairebé 6 anys