societat

Davallen entre el 18 i el 50% els ingressos de pacients crònics

Des de la posada en marxa del Pla d'Atenció a la Cronicitat s'ha aconseguit donar una resposta sociosanitària als malalts amb manco recursos

Davallen+entre+el+18+i+el+50%25+els+ingressos+de+pacients+cr%C3%B2nics

A les Balears, es calcula que unes 35 mil persones pateixen més de 3 malalties cròniques, com ara hipertensió, obesitat, diabetis, artrosi o malaltia pulmonar obstructiva. Des que es va posar en marxa el Pla d’Atenció a la Cronicitat ara fa tres anys ja se n’han identificat 13.720.

De moment, expliquen, s’ha aconseguit reduir entre un 18 i un 50% els seus ingressos hospitalaris. Principalment els d’aquells amb malalties en fase més avançada.
També es redueixen a la meitat les visites a urgències . En canvi s’ha augmentat l’atenció domiciliària en un 41 per cent.

El pla d’Atenció a la Cronicitat, destaquen, ha permès també implantar la figura de la infermera gestora, que fan seguiment als pacients, i de donar una sortida sociosanitària a malalts crònics amb manca de recursos.

En aquests moments, recorden, els hospitals públics de les Illes disposen d’unitats de cronicitat específiques amb 78 llits. A aquests, se sumen els 381 repartits entre l’hospital general, el Joan March, el Verge del Toro i Sant Joan de Déu. Unes infraestructures que creixeran, diuen, amb la posada en marxa del nou Son Dureta o el nou pavelló de can Misses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Salvem Portocolom demana que el moll es restauri respectant els elements patrimonials

Ports de les Balears s'ha reunit aquest dimecres amb la plataforma per parlar de la reforma del Passeig

La troballa d’un aljub i unes murades púniques aturen part de les obres del Parador d’Eivissa

Aquestes troballes han obligat a modificar el projecte original

Queda prohibida per motius sanitaris la manifestació convocada per Resistencia Balear

Tot i que la Delegació del Govern central no l'ha autoritzada, els promotors mantenen la convocatòria

Salut espera començar la setmana vinent amb la vacunació de majors de 95 anys

La consellera, Patrícia Gómez, ha traslladat al Ministeri la seva preocupació davant l'anunci d'AstraZeneca que retallarà el número de dosis...