X

De les colònies de Cala Murta a les curses de muntanya. La secció de muntanya del Club Pollença fa 50 anys

El documental '50 anys de Muntanya' d'Antoni Perelló recopila les memòries de diverses generacions vinculades a la secció de muntanya del Club Pollença

14/11/2023

De les colònies de Cala Murta a les curses de muntanya. La secció de muntanya del Club Pollença fa 50 anys

La secció de muntanya del Club Pollença celebra enguany el 50è aniversari. La secció neix el 1973 arran de les inquietuds del Grup Nord dedicat a l’espeleologia. Han passat 50 anys i el grup s’ha diversificat i, actualment, agrupa senderistes, escaladors, barranquistes i corredors de muntanya. Ara per ara, ja hi formen part 300 persones.

“Ens agrada la muntanya i la gent a qui li agrada la muntanya”, explica el seu president, Miquel Llompart. En tot aquest temps, han organitzat tota classe d’activitats relacionades amb la natura: excursions, coves, camins, vies d’escalada, colònies de Cala Murta… Però la revolució arriba amb les curses de muntanya.

De fet, la secció és organitzadora de la cursa Serra Nord, la Tomir i participa en la Mallorca 5000. El fet que aquestes curses ja siguin un referent i la consolidació del grup són dues fites d’aquest recorregut cinquantenari.

Però per a Miquel Llompart n’hi ha una d’especial: “Haver aconseguit que la gent de Pollença tengui un bon record de les colònies de Cala Murta, aquesta és la fita més important. Podem estar contents.”

Aquestes memòries i d’altres s’han recopilat en el documental ‘50 anys de Muntanya’ realitzat per Antoni Perelló: “Hem recordat tota la gent que ha format part de la secció, hi ha gent que hi ha dedicat tota la seva vida”.

Gent que començà a transmetre valors de muntanya i que el president actual espera engrescar a les generacions joves a través d’una escoleta de muntanya, que és a l’horitzó del seu mandat.

14/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT