societat

De mitjana, cada positiu de Covid-19 ha tingut contacte amb quatre persones

El Centre de Coordinació de la COVID-19, al centre de Salut d'Es Molinar de Palma, fa el seguiment dels contactes de positius per coronavirus.

La presidenta Armengol ha agraït la feina feta al personal del Centre de Coordinació de la COVID-19 a Es Molinar a Palma


Tot i que hi ha hagut alguna excepció, com el d’un positiu per coronavirus amb 40 contactes, de mitjana els diagnosticats amb la Covid-19 només s’han relacionat amb quatre altres persones. Una xifra que, a priori, ha de facilitar la tasca del personal del Servei de Salut encarregada de contactar-les per demanar-los que guardin quarantena i vigilin el seu estat de salut. Estaran en contacte permanent amb ells per evitar que no siguin un nou focus de transmissió del virus. Recordem que només els fan la prova de positiu per prescripció mèdica, per exemple, en cas d’una persona de risc.

Aquesta feina de seguiment la fan al Centre de Coordinació de la COVID-19, al centre de Salut d’Es Molinar de Palma. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha visitat aquest dilluns els treballadors i els ha agraït la seva feina. En la fase aguda de la pandèmia, el personal que hi fa feina va arribar a sumar cada dia 700 telefonades. Era el moment de fer el seguiment dels casos lleus de coronavirus o els no confirmats que havien de guardar quarantena. En les darreres setmanes, el seu rol ha canviat i se centren en aquest rastreig de contactes per cada nou positiu detectat: és la clau, expliquen, per tenir controlada la pandèmia en aquesta fase de desescalada. Així des de l’11 de maig s’hi han recollit 135 positius que, en total, han sumat 540 contactes a “rastrejar” pel personal de l’IB Salut.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Alaior suspèn més del 90% d’actes culturals i esportius de l’estiu

El batle nega que la decisió hagi estat influïda per la campanya de firmes que demana la suspensió de tots...

Arrenca a Ciutadella la cinquena edició d’un Festival de Cinema marcat per la Covid i l’alta producció balear

La música de Marco Mezquida i la projecció de la pel·lícula "Uno para todos" protagonitzen la gala d'inauguració del certamen

El jutjat accepta posposar dues setmanes el desnonament d’una família amb tres fills a Maó

Cada any són desnonades a l'illa una seixantena de famílies que viuen de lloguer.

15 comunitats autònomes ja registren rebrots

Algunes àrees d'Aragó tornen a la fase 2, mentre que a Catalunya s'aproven mesures que limiten la mobilitat a el Sagrià i a l'Hospitalet.