L'estrena del nou 10 del Mallorca va ser inesperada, però genera il·lusió al mallorquinisme

13/08/2023

9

D’ençà que Sergi Darder firmà el seu contracte amb el Mallorca, tot s’ha succeït a una velocitat de vertigen. El jugador, referència del nou projecte, aterrava divendres a Son Santjoan passada la una del migdia. A l’aeroport el recollia el director de futbol Pablo Ortells, que el conduïa directament a les oficines de Son Moix.

Darder firmava el seu contracte i a baix, a l’aparcament, l’esperava el bus de l’expedició. Aguirre i la resta de jugadors convocats, 23. Amb Darder, seran 24. La camiseta amb el 10 a l’esquena era la darrera que entrava al bus del Mallorca. Viatja a Gran Canària i arribada a l’estadi. Darder no havia fet cap entrenament a l’equip, com ell mateix reconeixia en finalitzar el partit, a més, havia tengut mal d’esquena tota la setmana i no confiava a debutar.

Aguirre no l’alinea d’inici i, a la banqueta, Darder s’asseu devora un amic de la infància. Amb Abdón, Sergi Darder va pegar les primeres pilotades a Artà. Tots dos són testimonis de la primera part del Mallorca. Un penal decanta la balança per Las Palmas, que se’n va al descans guanyant 1-0.

Darder escalfa i entra amb Raíllo a l’inici de la segona part. El Mallorca canvia la seva cara, canvia el seu dibuix i Darder, a la fi, debuta amb el Reial Mallorca a Primera Divisió. Seva és l’assistència perquè Raíllo empati el partit. És l’amo de la pilota aturada sense haver-se entrenat ni un minut amb els seus companys. Però s’entenen. La qualitat de l’artanenc basta per fer fluir un nou Mallorca. Un nou projecte que il·lusiona el mallorquí i el mallorquinisme, però que passa per la humilitat. Per aconseguir la permanència i somiar amb els ulls oberts.

A les 21.30 hores, poc més de 30 hores després de firmar el seu contracte com a jugador vermell, Sergi Darder havia disputat 45 minuts a l’Estadi Insular de Las Palmas i havia donat una assistència de gol. Intensitat i compromís des del primer dia.