X

L’elecció del director de l’Oficina Anticorrupció torna a votar-se aquest dimarts al Parlament

A la sessió de control d'aquest dimarts també es parlarà de turisme i model econòmic

03/05/2022

L’elecció del director de l’Oficina Anticorrupció torna a votar-se aquest dimarts al Parlament

Imatge d'arxiu.

A la sessió de control del Parlament es votarà l’elecció del director de l’Oficina Anticorrupciói i també es parlarà de turisme. Avui, precisament, ha atracat al port de Palma el creuer més gran del món. El “Wonder of the Seas” ja és dins la badia de Palma des de primera hora d’aquest dimarts.

L’embarcació té capacitat per més de nou mil persones. Actualment, però, du 4.000 turistes a bord i dos mil membres de tripulació. El vaixell és de la companyia Royal Caribean. És al Carib on ha fet la campanya d’hivern fins fa pocs dies, quan ha arribat a Europa per fer-hi l’estiu. Ja ha passat per Màlaga i Cartagena i després de fer escala a Mallorca continuarà el viatge cap a Itàlia.

El portaveu del grup popular a la cambra, Antoni Costa, demanarà al conseller de Turisme, Iago Negueruela, si està a favor del decreixement turístic igual que els seus socis de Govern. El popular deixa entreveure que hi ha divergències dins el Pacte. Costa ha afirmat que el PP aposta per un creixement turístic sostenible i de qualitat. L’eivissenc ha afegit que “el decreixement és l’enterrament futur de la societat balear”.

Unides Podem i Més per Mallorca neguen que hi hagi desacord dins el Pacte. Han defensat que el creixement sostenible no existeix i adverteixen que les Balears ja han superat el límit. Els morats i els ecosobiranistes han destacat que el Govern treballa pel decreixement i que la prova és el recentment aprovat decret llei de turisme.  Per la seva banda, el diputat del Grup Socialista, Carles Bona, reitera que el PSIB-PSOE advoca per un creixement econòmic allunyat del turisme de masses sense mencionar la paraula “decreixement”.

La portaveu de Ciutadans, Patrícia Guasp, es posiciona a favor d’un creixement sostenible i responsable enfront del model “limitador” del Govern i enfront del creixement “desbocat” del PP. El Pi continua proposant un canvi d’ús pels hotels obsolets com a solució. En darrer lloc, Vox assegura que les possibles divergències del socis de Govern són de cara la galeria.

03/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris